Festen tog aldrig slut

Diggiloo-gänget tog avsked efter sista föreställningen: Det är smärtsamt att skiljas

1 av 6 | Foto: Gustav Mårtensson
Sista natten med gänget I går hade deltagarna i Diggiloo sin sista show på Ulriksdals slott och sedan följde deras avskedsfest på Ulriksdals slotts kafé. ”Jag trodde nästan jag skulle känna lite lättnad i dag för att allt är över, men det är tvärtom. Jag kommer att känna tomhet nu”, säger Markoolio.
MUSIK

På avslutningsfesten brast det för Diggiloo-gänget.

Tårarna droppade ner i vinglasen.

– Det är smärtsamt att skiljas. Alla gråter hejdlöst, säger Lasse Holm.

Tårarna torkades tappert men ögonen svämmade snabbt över igen.

Nöjesbladet fick som enda tidning följa med på Diggiloo-gängets känslosamma avslutningsfest vid Ulriksdals slotts kafé i går.

– Jag trodde nästan jag skulle känna lite lättnad

i dag för att allt är över, men det är tvärtom. Jag kommer att känna tomhet nu, säger Markoolio.

”Allt tog slut snabbt”

Under showen hade han sin höggravida sambo Jessica Westergård i publiken.

– Jag bara väntade på att hon skulle vinka att det är dags. Då hade jag lämnat micken över till någon annan och bett dem köra mina nummer, men hon höll sig, säger han.

Under sommarens gång har Diggiloo stött på flera motgångar. Lina Hedlund från Alcazar blev sjukskriven efter att hon genomgått en akut bukoperation i juli.

I går fanns hennes sambo Nassim Al Fakir i publiken som stöd.

– Det kändes väldigt starkt att se henne uppe på scenen. Det glödde verkligen i hennes ögon, säger han.

Tre Diggiloo-föreställningar i Finland ställdes in på grund av att publikintresset var för svalt.

– I och med det träffades vi inte på tio dagar, nu startade vi om i Örebro i går och avslutade i dag. Det blev som en chock att allt tog slut så snabbt. Men förutom det och det här med Lina så har allt flutit på utan skandaler, säger komikern Thomas Pettersson som följt med Diggiloo längs vägarna i sju år.

Sångerskan Jessica Andersson och musikern Gunhild Carling har som många andra haft med sig sina barn under turnén.

– Alla är välkomna och det är aldrig några problem, om Gunhild står på scenen så är det alltid någon som leker och passar hennes barn backstage, säger Jessica.

Mojje kan inte partaja

På avslutningsfesten bjöds show-artisterna på en buffé bestående av bland annat ceasarsallad, rostbiff, parmaskinka, gravad lax och laxpudding samt öl och vin.

Morgan ”Mojje” Johansson var först på plats och planerade att gå tidigt. Efter hjärtinfarkten han drabbades av under ”Let’s dance” i fjol försöker han ta det lugnt.

– Jag kallas för ”smitaren” i gänget nu eftersom jag ofta drar mig undan, säger att jag ska på toa och så går jag. Jag vill ju så gärna vara med, men jag kan inte både stå på scenen och partaja hårt, säger han.

Lasse Holm och company skålar tillsammans inne i det gammaldags inredda kaféet.

– Det är klyscha, men vi är en familj, snacka om kärlek! Det är smärtsamt att skiljas, alla gråter, de gråter hejdlöst. Diggiloo-kemin gör så här med oss, säger han.