”Det är skitkul att spöa Kent”

Johnossis segertåg fortsätter
– prisades på nytt i P3 Guld

MUSIK

Johnossi knockade Kent.

Igen.

– Det är extra kul när man ställs mot dem, säger John Engelbert i bandet.

Kent.

Förra veckan tog de hem priset som årets grupp på Grammis-galan.

Före Kent.

I går tog dem hem priset som årets grupp på P3 Guld-galan.

Före Kent.

– Det är grymt, det är skitkul att spöa Kent. Det är extra kul när man ställs mot dem, vad jag vet så blir de aldrig spöade. De vinner ju alltid när de är med i en kategori och därför är det extra kul att spöa dem på två galor i rad, säger John Engelbert som utgör Johnossi tillsammans med Oskar Bonde.

Tidigare vinnare

Det var Johnossis andra P3 Guld-pris, även 2009 vann de priset som årets grupp. Men trots priset i går har de fortfarande en bit kvar till Kents totalt fyra P3 Guld-pris. John Engelbert menar ändå att det här var ett litet tronskifte.

– Det tror jag definitivt att det är, vi måste bara sälja några hundratusen skivor först för att komma upp i deras nivå, säger han.

Priset en belöning

Priset ser han som en belöning för extremt hårt slit.

– Vi har hållit på i ganska många år och bara kört på, plogat fram så hårt vi kan och nu svämmar det över och funkar överallt. Det bara fäste med senaste skivan, säger han.

Även i Europa har skivan ”Mavericks” fått fäste.

– Av alla egna spelningar vi gjorde så var det kanske 3–4 stycken av 80 klubbspelningar som inte var utsålda vart vi än kom i Europa, det var en jävla triumf att vi sålde ut varenda ställe.

Turné i Europa

Och trots hårt turnerande ger bandet sig ut på vägarna igen redan i morgon.

– Vi fortsätter turnera och har två-tre veckor i Europa, sen ska vi till Los Angeles och New York också men vi ska försöka ta det lite lugnare i vår än vad vi gjort i höst. Så länge man får lite tid off då och då så är det helt lugnt. Vi har hållit ett högt tempo sen vi startade 2005 så det funkar.

Vad händer i kväll?

– Nu ska vi fokusera på att dricka sprit och umgås och kramas med folk.

ARTIKELN HANDLAR OM