Låter som klassisk Michael Jackson


Michael Jackson -
Breaking news

MUSIK

Alla vill se dig dala nu, Michael Jackson.

Det är andemeningen i texten på denna första försmak från albumet ”Michael”, med tidigare outgivna låtar från stjärnans sista tid i livet.

”Breaking news” gör upp med medierna. Texten handlar om hur alla vill ha en liten bit av Jackson och hur tidningarna missbrukar ordets makt för att förstöra och knäcka.

Men det är samtidigt en låt om hopp och kärlek, ”The King of Pop” statuerar att han står upp än och fortfarande tror på det goda.

Om det nu är popkungen själv som sjunger. Flera medlemmar ur hans familj menar att det inte är det, att producenten Eddie Cascio, som spelade in låten 2007, har samplat in bitar av Jacksons röst men att någon annan sjunger det mesta.

Jag ställer mig utanför diskussionen och nöjer mig med att konstatera att ”Breaking news” är dansant, effektiv och den piggaste poplåt som givits ut i den här artistens namn på nästan 20 år.

Ambitionen, vems den nu är, tycks vara att det ska låta så mycket klassisk Michael Jackson som möjligt.

Kanske var det också därför som låten aldrig släpptes medan Jackson fortfarande var i livet, för att perfektionisten som älskade att flytta fram gränserna för kommersiell pop inte tyckte att den var riktigt färdig, inte kom med något riktigt nytt.

Vi får aldrig veta, men efter ”Breaking news” blir man onekligen lite extra nyfiken på resten av albumet.

Fotnot: ”Michael” släpps 14 december.

ARTIKELN HANDLAR OM