Rockstjärnan hittad död – efter Celebrity Rehab

Alice in Chains legendariske basist Mike Starr greps för tre veckor sedan

Foto: AP
Mike Starr till vänster och Alice in Chains till höger med Layne Staley gögst upp i bilden.
MUSIK

Mike Starr, 44, är död.

Den legendariske basisten i Alice in Chains hittades av polis på ett rum i Salt Lake City på tisdag eftermiddag.

– Det är en fruktansvärd chock och tragedi, säger hans pappa till sajten TMZ.

Mike Starr var med i originaluppsättningen av Alice in Chains men lämnade bandet kort efter deras genombrottsskiva ”Dirt” 1992.

2002 dog bandets sångare, Mikes bäste vän, Layne Staley av en överdos i en lägenhet i Seattle. Starr föll allt djupare ned i sitt narkotikaberoende men återvände till offentligheten som en av deltagarna i ”Celebrity Rehab” i januari 2010.

Han var då mycket illa däran, men dök även upp som gäst i den säsong av rehab-såpan som precis visats i USA. Då skulle han visa de nya deltagarna att det går att förändra sitt liv. Han hade då varit fri från narkotika i sex månader.

Starr föll dock tillbaka i missbruk. För tre veckor sen greps han i Salt Lake City eftersom han var häktad i sin frånvaro för ett tidigare knarkbrott. Vid gripandet hittade polisen också receptbelagna mediciner.

På tisdagseftermiddagen fick polisen ett larm om att en kropp hittats i en lägenhet i centrala Salt Lake City. Dödsorsaken är inte fastställd ännu.

– Det finns inget som tyder på att det ligger något brott bakom detta, säger polismyndigheten till TMZ.

Slash och Nikki Sixx hyllar

Under natten, svensk tid, strömmade hyllningarna in på Twitter.

– Fruktansvärt att höra att Mike Starr fallit offer för sin sjukdom. Så otroligt sorgligt. Våra böner går ut till hans familj, skrev Dr Drew Pinsky, som behandlade Starr i ”Celebrity Rehab” och spinoff-serien ”Sober House”.

– RIP Mike Starr!! Vilken sorglig dag! :( :( skrev Steven Adler, tidigare trummis i Guns N' Roses som också varit med i ”Celebrity Rehab”.

– Droger och alkohol är inget skämt. Snälla, ta hand om er och respektera er själva. Vi förlorade Mike Starr i dag. Vila i frid mannen, skrev Velvet Revolver-trummisen Matt Sorum som ersatte Adler i Guns N' Roses.

– RIP Mike Starr. Ännu en fallen soldat till beroendet..:( skrev Nikki Sixx, basist i Mötley Crüe.

– Mike Starr var en fantastisk och problemtyngd kille. Jag älskade honom, skrev skådespelerskan Mackenzie Phillips som var med i samma säsong av ”Celebrity Rehab” som Starr.

– RIP Mike Starr... Gud välsigne honom, AIC är en av tidernas bästa band, skrev Billy Corgan i Smashing Pumpkins.

– RIP Mike Starr, skrev Travis Barker, trummis i Blink 182.

– Väldigt tragiska nyheter om Mike Starr. RIP, skrev Slash.