– Nu vill jag ta över schlagern

Sarah Dawn Finer letar efter nya utmaningar

MUSIK

Hon har tävlat i Melodifestivalen två gånger – med ballader som sålt guld.

Nu vill sångerskan Sarah Dawn Finer, 29, leda hela Melodifestivalen.

– Jag skulle gärna bli programledare för den, säger hon.

Sarah Dawn Finer kom på sjätte plats i Melodifestivalen 2009 med låten ”Moving on”.

Sarah Dawn Finer är alltid ett hett namn för SVT:s största nöjesprogram Melodifestivalen. 2007 tävlade hon med balladen ”I remember love” och 2009 med ”Moving on”, båda låtarna sålde guld. Men nu är sångerskan trött på att tävla med sin musik.

– Det är svårt toppa det jag har gjort, vet inte om jag vågar det. Det är så läskigt att tävla. Det har gått skitbra båda gångerna, men det tog knäcken på mig, säger hon.

Opartisk

Nu avböjer hon tävlingen men avslöjar att hon gärna ser sig själv i en annan roll: som programledare.

– Jag kan inte jobba bakom kameran på annat sätt eftersom jag är kopplad till ett skivbolag. Därför skulle jag kunna göra något sådant som är helt opartiskt, som programlederi eller annat i det forumet, säger hon.

”Poppat upp”

– Det handlar om utmaningar. Jag skulle tycka att det vore jättekul att leda Melodifestivalen, fortsätter hon.

Tomas Hall, projektledare för Melodifestivalen, avslöjar att sångerskans namn redan poppat upp under programledar-diskussionerna.

Branschen är lyrisk

– Det tycker jag vore toppen. Hon är ett kanonnamn. Men om det blir i år eller något annat år har jag tyvärr inget svar på, säger han.

Sarah Dawn Finer hyllar också TV4-succén ”Så mycket bättre” där ett gäng artister tolkar varandras hits.

– Hela vår bransch är helt lycklig över det programmet. Det är supermysigt. Om musiker ska vara med i tv ska man faktiskt göra musik, de har fattat det. Men jag tror inte att de kommer att fråga mig. De frågar säkert en massa större artister.

Sarah Dawn Finer har precis släppt vinterskivan ”Winterland” och är aktuell med en julkonsert på Hamburger Börs i Stockholm den 6 december.

ARTIKELN HANDLAR OM