Aftonbladet
Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik

”Var som att föda barn – dygnet runt”

Miss Li tillbaka med nytt mörkare sound – efter sina svåra smärtor

I kväll har Miss Li turnépremiär i hemstaden Borlänge. ”Det känns speciellt och nervöst, precis som när jag skulle upp för första gången när jag var 14 och höll på att kissa på mig. Det kommer jag säkert att göra den här gången också”, säger hon.   I kväll har Miss Li turnépremiär i hemstaden Borlänge. ”Det känns speciellt och nervöst, precis som när jag skulle upp för första gången när jag var 14 och höll på att kissa på mig. Det kommer jag säkert att göra den här gången också”, säger hon. Foto: DENNIS PETTERSSON

Efter ett år präglat av smärtsam sjukdom är Miss Li tillbaka med full kraft.

På kvällens turnépremiär i uppväxtstaden Borlänge markerar hon en nystart genom att sälja sina gamla, glättiga klänningar till publiken.

– Jag vill se unga tjejer blomma ut i dem så som jag aldrig vågade i tonåren, säger sångerskan.

Vi känner henne som den studsigt glada Miss Li, vars färgsprakande vippklänningar matchar musiken. Men när Linda Carlsson, 28, återvänder med ny skiva och turné är soundet mörkare.

Ett år av tärande sjukdom har satt sina spår – i både Linda och hennes låtar.

På kvällens turnépremiär i uppväxtstaden Borlänge överger hon den glättiga framtoningen.

– Det blir inte de typiska prickiga rosa klänningarna, jag känner att jag har lämnat det bakom mig, säger Miss Li.

Varmvatten lindrade

Det nya mörkret kommer av ledsjukdomen som kopplade greppet om Linda i slutet av 2009. Plötsligt hade hon ont överallt, och under den pågående Europaturnén spenderade hon nätterna i duschen.

Varmvattnet var det enda som lindrade smärtan och tillät henne sova.

– Det var som att föda barn varje dag, dygnet runt – fast man födde ett i axeln och ett i handen och ett i foten, säger Linda.

Dags för ny fas

Först när hon inte kunde gå längre uppsökte hon läkare. Då fick hon veta att hon hade en svår kronisk ledsjukdom.

Nu har hon hittat rätt medicin och mår bra. Men nya skivan ”Beats & bruises” bär spår av den svåra tiden.

Hur mycket hon än har älskat sin sprakande upptempostil är det dags för en ny fas. Därför säljer hon sina gamla klänningar till vrakpris i samband med kvällens spelning i Borlänge.

– När jag var tonåring där drömde jag om att skapa om mig själv. Men det var först när jag flyttade till Stockholm som jag kände att jag faktiskt vågade bli den jag längtade efter att vara, säger Linda, som nu hoppas att hennes färgstarka stil ska ingjuta mod i blyga Borlängebrudar.

– De kan köpa en klänning och se på Youtube hur jag har den på gig världen över eller i ”Allsång på Skansen”. Jag hoppas det kan hjälpa dem att blomma ut!

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet