Läsarna: ”Sluta klaga – betala!”

Nöjesbladets Markus Larsson får medhåll från läsarna

MUSIK

Ingen tycker synd om gratistalibanerna, skriver Nöjesbladets Markus Larsson.

Och läsarna håller med.

”Att folk har mage att klaga på de ändringar Spotify gör får mig att må illa”, skriver signaturen Lahuzer.

I en krönika (24/4) fördömer Nöjesbladets Markus Larsson reaktionerna från de som väljer att använda Spotifys gratistjänst, sedan Spotify meddelat att man inför begränsningar i tjänsten.

”Den digitala revolutionen uppfostrar människor till bortskämda gratistalibaner som inte bara ser det som en mänsklig rättighet att konsumera tv, film och musik utan att betala. De blir kränkta om någon har fräckheten att ge kunder som betalar en fördel”, skriver han i krönikan.

”Helt sjukt att klaga”

Och han är inte ensam om den åsikten – även Nöjesbladets läsare fördömer ”gratistalibanerna”.

”Helt sjuk att klaga på en symbolisk summa som 99 kr...en lunch i månaden...”, skriver spaceace i en artikelkommentar.

”Börjar bli lite löjligt, spotify var helt fantastiskt när det var ok att vara gratis kund, men nu när de väljer att vilja ha betalt så suger de?”, fortsätter furrra88.

”Spotify är bekvämt”

”Spotify är det absolut bekvämaste sättet att lyssna på musik, man slipper springa och köpa skivor eller sitta i timmar på TPB och ladda ner musiken för att sen i ytterligare några timmar sitta och peta in det man vill ha på ett minneskort till mobilen”, tycker grymskaft.

FAKTA

Kommentarer i urval

”Helt rätt Markus Larsson! Jag kan inte förstå alla som använder sig av gratisversionen, plötsligt blir det högljudd reklam, 49/99 kr för all musik är ju skitbilligt.”

peoltojo
 

”Tänk den dagen något liknande Spotify kommer för video. Inte som skämtet Voddler utan något med utbud på miljontals filmer som man betalar 99:- för per månad för obegränsat antal visningar. Den dagen kommer jag sluta ladda ner film.”

speakern
 

”Jag har betalat 99kr/månad sedan starten och kommer fortsätta göra det så länge jag använder Spotify. Som sagt är det helt enkelt mycket billigt! Det är dags att vi börjar inse att man inte kan få saker gratis. Skulle all musik och film osv vara gratis, vem skulle då producera den? Om inte annat tycker jag att vi kan främja dessa fantastiska tjänster. Åtminstone skulle inte jag vilja vara utan Spotify.”

Stonecape
 

”Jag tycker det är trist att dom drar in på gratistjänsten, men 99 spänn i månaden för ett par miljoner låtar i väldigt bra ljudkvalitet lägger jag gärna och har så gjort länge.”

Sidden
 

”Jag håller absolut inte med. 49/99 kr i månaden för en tjänst som inte har ok ljud. Om pengarna gick direkt till artisterna istället för till de profithungriga skivbolagen ja då skulle jag börja fundera på om man skulle ansluta sig. Man förstår ju varför folk fildelar - delar med sig musiken gratis till andra när de har köpt någon musik som de tycker är bra.”

solstajanne

Nöjesbladet.se