”Jag provade röka heroin”

Timbuktu om sin svåra kris: Farsan vet fortfarande ingenting

Foto: Foto: EMIL JÖNSSON
Gör upp med sitt förflutna GÖR UPP MED SITT FÖRFLUTNA Timbuktu har nått en punkt i livet då han klarar att närma sig sitt mörkaste förflutna. Det har inspirerat till en ny skiva.
MUSIK

”Så mycket bättre”-aktuella Timbuktu testade att röka heroin i sin ungdom.

För Nöjesguiden berättar rapparen om den svåraste perioden i sitt liv.

– Jag har inte varit riktigt redo att koka ner alla mina mörka erfarenheter i låtform förrän nu, säger han.

Nya Nöjesguiden.

I en stor intervju med Nöjesguidens Patrik Forshage berättar rapparen om sitt livs svåraste period som han detaljerat beskriver på nya plattan. Som 19-åring dog styvpappan Roland. Sorgen blev övermäktig och Jason ”Timbuktu” Diakité tog avstånd från sin familj.

– Jag har inte varit riktigt redo att koka ner alla mina mörka erfarenheter i låtform förrän nu. Visst, ”The botten is nådd” föddes ur jävligt mörka saker, även om det låter glatt ibland, men det som handlar om mitt livs svåraste period har jag inte kunnat skriva om tidigare, säger han till Nöjesguiden.

Började med terapi

Det var först då han själv var med i en bilolycka där en vän omkom som han började ta tag i de svåra känslorna efter styvpappans bortgång.

– Jag hade inte riktigt fattat hur ont jag gjorde mig själv. Inte förrän efter den bilolycka jag var med om hösten 2004 gick det upp för mig hur länge jag hade sprungit och vad jag hade använt för att inte behöva ta tag i sorgen efter Roland. Jag började gå i terapi, och hittade till mitt känsloliv. Fram till dess hade jag inte kunnat prata med morsan om varför jag vägrade ta kontakt med familjen även efter att jag visste att han var borta, säger Jason Diakité till Nöjesguiden.

Efter styvpappans död skickade mamman Jason till den biologiska pappan i USA.

– Jag gick åt helt fel håll, verkligen, och till slut skickade morsan mig till farsan i New York. Jag ville inte alls vara där, och jag gjorde en massa dumheter, säger han.

”Ska berätta”

I intervjun avslöjar han att han testade heroin under den jobbiga perioden.

– Farsan vet fortfarande inte om att jag prövade att röka heroin.

Men nu får han veta det.

– Jag ska prata med honom innan artikeln publiceras, säger han till Nöjesguiden.

Jason Diakité vill inte kommentera händelsen och den svåra perioden ytterligare, hälsar hans presskontakt.

Den 8 juni släpper Jason ”Timbuktu” Diakité nya albumet ”Sagolandet”.