Rush tar det lugnt med golf

I går intog Geddy Lee, Neal Peart och Alex Lifeson Globen.
MUSIK

Den legendariska rockgruppen Rush är i Sverige.

De firar 30-årsjubileum för deras mest kända skiva, ”Moving pictures”, genom att framföra den i sin helhet. Men varifrån får bandet sin energi?

– Vi har en ledig dag i Stockholm. Då spelar jag golf, säger Alex Lifeson, 57, gitarrist.

Kanadensiska bandet Rush har kommit till Sverige med sin monsterturné ”The time machine”. De spelade i Stockholm i går och ska spela i Malmö i morgon.

– Det blir fullspäckat i tre timmar, vilket är ganska länge för ett gäng gamlingar. Vi spelar bättre tillsammans än vi någonsin har gjort tidigare, säger Alex Lifeson.

Golf på Kungsängen

Efter att ha turnerat 37 år så Alex älskar fortfarande att uppträda men det gäller att utveckla strategier för att orka med.

– Det är som med alla jobb. Man försöker hitta på andra saker som kan roa en, jag gillar att spela golf. Vi har en ledig dag i Stockholm. Då kommer jag att spela på en underbar golfbana som heter Kungsängen, säger han.

Trummis på två hjul

Efter Stockholmspelningen ska bandet för första gången besöka Malmö. Då får trummisen Neil Peart en chans att utöva sin avkopplingsmetod ute på vägarna.

– Neal gillar att åka motorcykel, han brukar åka ca 500 mil på en turné. Han kommer säkert att ta motorcykeln mellan Stockholm och Malmö, säger Alex Lifeson.

FAKTA

20:e albumet på gång

Rush spelade in sin första skiva ”Rush” 1974 och 1981 släpptes genombrottet ”Moving pictures” som innehåller hitten Tom Sawyer. 1994 röstades de in i kanadensiska Music Hall of Fame. Efter turnén ”The time machine” ska de tillbaka in i studion för att spela in sitt tjugonde studioalbum ”Clockwork angels”.

Rush består av: Geddy Lee – bas, keyboard och sång, Alex Lifeson– gitarr, Neil Peart – trummor och textförfattare

ARTIKELN HANDLAR OM