”Jag vill nå hela världen”

Aleks på första soloturnén

Foto: PAULINE DE SERA
premiär i går Aleks sparkade i gång sin första soloturné i går på Hamburger Börs i Stockholm. ”Det känns skitbra”, säger sångaren.Foto
MUSIK

Från Fruängen till den svenska soulhimlen.

I går drog stjärnskottet Aleks i gång sin första soloturné.

– Det är det här man har jobbat för, säger han.

Hans debutalbum ”Inte längre fiender” togs emot av en jublande kritikerkår. På Grammisgalan i februari knep han priset för Bästa nykomling. När världsstjärnan D’Angelo besökte Sverige samma månad var Aleks öppningsakt.

Det har gått undan för den 29-årige soulsångaren, som kallats ”Guldrösten från Fruängen”.

– Det har varit en berg-och-dalbana. Allt hände så snabbt för mig kändes det som. Jag försöker bara ta en dag i taget och fokusera på att göra mitt bästa i allting. Allt kan försvinna i morgon, säger Aleksandar ”Aleks” Manojlovic.

”Det är soft”

Hans musikaliska resa startade i tonåren. Några år senare började han spela in tillsammans med Ison & Fille. Innan han solodebuterade i höstas hade Aleks hunnit lägga refränger till en rad låtar från den svenska hip hop-duon.

– Jag har hållit på med musik länge utan att ha blivit uppmärksammad. Helt plötsligt blir man jätteuppmärksammad, det är soft.

I går sparkade Aleks i gång sin första turné under eget namn på Hamburger Börs i Stockholm.

– Det känns skitbra. Det är det som man har jobbat för. Jag har bra musiker med mig. Man känner sig trygg.

”Har grejer på engelska”

Nu väntar en sommar på de svenska vägarna. Efter det hoppas han kunna ta steget ut internationellt.

– Jag har lite grejer på engelska som jag kommer att släppa framöver. Men jag börjar i Sverige och gör min grej här först. Men det är klart att man skulle vilja nå ut längre, till resten av världen.

ARTIKELN HANDLAR OM