Miss Li-gitarristen Lars Hedstierna: ”Mot alla odds lever jag”

Miss Lis gitarrist egna ord om knivöverfallet mitt på Södermalm

BLEV BRUTALT ÖVERFALLEN När Miss Lis gitarrist Lars Hedstierna och hans fru packade ur bilen mitt på Södermalm efter en semesterresa överfalls Lars av en okänd man med kniv och skadades allvarligt.
MUSIK

Knivdådet höll på att kosta honom livet.

Nu berättar Miss Lis gitarrist Lars Hedstierna med egna ord om överfallet.

– Mitt liv kunde ha tagit slut direkt, skriver han i ett brev till Nöjesbladet.

Foto: PERNILLA WAHLMAN
STÄLLDE IN SPELNINGEN Lars Hedenstierna berättar att bandet varit mycket stödjande efter knivöverfallet: ”Min fru och bandet fanns hela tiden vid min sida”, skriver han till Nöjesbladet.

I slutet av juni anländer Lars Hedstierna, 31, gitarrist och saxofonist i Miss Lis band, till Södermalm i Stockholm.

Han och hans fru har varit på semester och är precis i färd med att packa ur bilen.

Plötsligt attackeras paret av en för dem okänd, knivbeväpnad man.

– Den 28:e juni blev jag utsatt för ett vansinnesdåd och mitt liv kunde ha tagit slut direkt, men mot alla odds lever jag och blickar med längtan och hopp framåt, skriver han i ett brev till Nöjesbladet.

Lars Hedstierna knivskars svårt i hjärtat och kördes i ilfart till akuten av sin fru. I brevet tackar han sin partner för hennes handlingskraftighet.

Flera komplicerade operationer

– Under långa timmar kämpade min kropp mot ett mycket kritiskt tillstånd och min fru och bandet fanns hela tiden vid min sida, skriver han vidare.

Efter ett flertal komplicerade operationer lyckades läkare rädda musikerns liv.

Överfallet inträffade dagen innan Lars Hedstierna skulle ha haft turnépremiär med Miss Li och de andra i bandet. Spelningen fick ställas in med kort varsel.

Vill att bandet fortsätter spela

– Så fort jag åter var talbar uttryckte jag min önskan om att bandet inte skulle ställa in fler konserter än den i Visby som redan blivit ombokad då detta skedde.

Lars Hedstierna hoppas kunna uppträda igen redan i höst.

– Då står jag på scen stark och med nya erfarenheter av vad livet kan innehålla. Jag är numera beviset på att en människa som lever tack vare hopp, kärlek och fred i slutändan vinner över alla knivhugg i världen, skriver han i brevet.