Nu rasar nätet mot Chris Browns konsert i Globen

”Är det nån boxningsgala då eller?”

1 av 3 | Foto: ALL OVER PRESS
Chris Brown är redo att inta Globen.
MUSIK

Häromdagen blev det klart att Chris Brown kommer till Sverige.

Nu väcks kritiska röster på nätet om hans besök.

”Inga kvinnomisshandlare på våra scener!”, skriver en användare på Twitter.

Chris Brown.

Han slog Rihanna. Och världen rasade.

I går blev det klart att Chris Brown, 23, återvänder till Sverige i november – hans första besök sedan 2009.

Nu väcks kritiska röster mot R & B-stjärnans planerade Globenkonsert. Bland annat på Twitter har kommentarerna varit hårda.

"Idiot!"

”Hade gärna sett Chris Brown live i Globen, men har haft fruktansvärt svårt för honom efter hans misshandel av flickvännen! Idiot!”, skriver användaren @avoforever.

”Inga kvinnomisshandlare på våra scener! Bojkotta @chrisbrown på Globen i höst.”, uppmanar användaren @gorillotaur.

”Chris Brown bokad till Globen alltså. Är det nån boxningsgala då eller vad är han bokad till?”, skriver användaren @BanksMansion.

Även om rösterna är hårda är det inte alla som ställer sig lika kritiska. På Facebook finns till exempel en grupp med namnet ”Vi Vill Att Chris Brown Ska Komma Till Sverige”.

Bokar för musiken

Ansvarig arrangör för konserten är SPG Live.

– Vi tar självfallet totalt avstånd från alla typer av misshandel samt de punkter Chris Brown har blivit dömd för. Vi är en mycket liten del i hans svenska turnéstopp och arbetar enbart med genomförandet av konserten, säger Karl Petersen, vd för SPG Live, till Nöjesbladet.
Vad säger du till dem som är upprörda över att ni bokat en artist som dömts för misshandel av sin tidigare flickvän?

– Vi tar totalt avstånd från Chris privatliv och för de handlingar han har dömts för. Vi bokar Chris Brown för den musik han producerar och den artist han är på scen.

Besöksförbud

Det var i augusti 2009 som Brown dömdes till fem års villkorlig dom och 180 dagars samhällstjänst för misshandel på sin exflickvän Rihanna. Domen innehöll också ett besöksförbud.

Tidigare i år ställde arrangörerna för Slakthuset i Stockholm in en spelning med reggaeartisten Sizzla. En enorm protesstorm tog fart efter att det uppdagats att artisten tidigare uppmanat till att mörda och bränna homosexuella. Då gick Slakthusets ledning ut på Facebook och bad om ursäkt.