Agnetha Fältskogs nya skiva – en världsnyhet

”Det är uppenbart att aptiten för en ABBA-återförening finns”

1 av 5 | Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
FÖRSTA PLATTAN MED NYA LÅTAR – PÅ 25 ÅR Agnetha Fältskog har varit i studion tillsammans med svenske superproducenten Jörgen Elofsson. Det blir ABBA-stjärnans första platta med nyskrivet material på 25 år.
MUSIK

Nöjesbladets avslöjande om Agnetha Fältskogs nya skiva har blivit en världsnyhet.

I går avslöjade Nöjesbladet att Agnetha Fältskog, 62, jobbar på en ny skiva – den första sedan coverplattan ”My colouring book” från 2004, och den första med nya låtar på 25 år.

I dag går nyheten att läsa över hela världen.

Avvisar återförening

Några av de som skrivit om Fältskogs planerade comeback är den amerikanska nyhetsbyrån AP och brittiska BBC News och The Telegraph.

Daily Mail skriver bland annat:

”Den blonda sångerskan, nu en 62-årig mormor, har återvänt till inspelningsstudion för att spela in ett album med nya låtar för första gången sedan 1990-talet. Men tyvärr för Abba-fans avvisar hon fortfarande påtryckningar om att sjunga med sina gamla bandmedlemmar.”

Vill se en återförening

Samtidigt ställer sig den amerikanska tidskriften Entertainment Weekly frågande till varför en återförening ännu inte skett:

”Medan många Abba-galningar säkert kommer att vara intresserade av att höra nytt material från Fältskog, undrar många: Varför återförenas inte Abba redan? /…/ Det är uppenbart att aptiten för en återförening finns.”