Robbie Williams: Turnén knäckte mig som person

EXKLUSIVT: Efter kollapsen – nu avslöjar världstjärnan för Nöjesbladet att han ger sig ut och spelar igen

1 av 15
succén före fallet Här gör Robbie Williams en av sina hyllade konserter på Ullevi i Göteborg 2006. Men det blev också turnén som tog knäcken på världsstjärnan. ”Mentalt och fysiskt gick saker sönder”, säger han till Nöjesbladet.
MUSIK

Han är popkungen som knäcktes – och som tänker ta tillbaka sin krona.

Robbie Williams avslöjar för Nöjesbladet att han ger sig ut på turné och anledningen till varför han är så intresserad av ufon.

– Jag behöver tro på magi som gör livet värt att leva, säger den skivaktuelle artisten i en exklusiv intervju.

Robbie Williams, 38, minns tillbaka.

I början av juli 2006 hyllas hans två utsålda spelningar på Ullevi i Göteborg av recensenterna. De två svenska sommarkvällarna har en särskild plats i popstjärnans hjärta.

Varför?

För att det inte skulle dröja länge innan vindarna vände.

– Efter Göteborg gick det utför, säger han och förklarar:

– Jag har aldrig klarat av att turnera under en längre tid, möjligtvis kan jag klara tre månader. Just den turnén var nio månader lång. Jag brann för en kort period. Sen bröt helvetet lös.

”Saker gick sönder”

Robbie Williams började lida av sömnbrist och blev mer och mer sönderstressad. Han missbrukade antidepressiv medicin och i februari 2007 tvingades han ta in på drogklinik.

– Turnén knäckte mig som person och det har tagit lång tid att återhämta sig. Mentalt och fysiskt gick saker sönder. Jag antar att jag fortfarande håller på att laga mig själv. Det har tagit mig fyra, fem år att komma över det, säger han.

Han säger själv att han har kommit en lång väg sedan världsturnén 2006. Han tackar sin familj – hustrun Ayda Field och den en månad gamla dottern Theodora Rose.

Orolig för fansens dom

– Det är inte en evig kamp mot mörkret i mig själv längre. Det finns en stabilitet i mitt liv nu. Att vara gift och nu även pappa har jämnat ut mig, säger Williams.

Nu hoppas han att den nya skivan ”Take the crown” tas emot väl av fansen – och kritikerna.

Ger sig ut på ny turné

– Jag håller andan och undrar om jag fortfarande är den popstjärna som alla stöder, som alla skriver om, som alla spelar på radio. Jag är både rädd och förväntansfull, säger han.

Robbie Williams har sagt att det inte blir någon turné om inte singeln ”Candy” blir en hit. Men för Nöjesbladet avslöjar han sanningen.

– Det kommer att bli en turné, men jag kan inte prata om det. Förhoppnigsvis blir den i Europa.

Såg flygande tefat

Efter sammanbrottet -07 gick han upp kraftigt i vikt, odlade skägg – och skapade stora rub­riker när han berättade att han vid flera tillfällen sett flygande tefat.

– Jag tror att det finns så mycket mer än vad vi kan se med blotta ögat. Det fascinerar mig. Det är också så att jag fortfarande är en sexåring som behöver tro på magi som gör livet värt att leva.

Han är fortfarande tvärsäker på att det finns ufon.

– Jag är inte säker på om de är från andra dimensioner eller härifrån. Jag vet bara att de är oidentifierbara, de flyger och att jag har sett ett par stycken, säger han.

Robbie Williams uppgång och fall – i bilder

ARTIKELN HANDLAR OM