Nu ställer Lasse Stefanz in spelningar

1 av 8
Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.
MUSIK

Dansbandet Lasse Stefanz ställer in sina spelningar den närmsta tiden.

– Olle Jönsson är sjukskriven tills vidare, berättar deras bokningsarrangör Mats Nilsson.

Det var i helgen som bandets frontfigur Olle Jönsson i ett sms meddelade att han gjort sin sista spelning med Lasse Stefanz, ett band han tillhört i 45 år.

Sedan dess har förvirringen varit nära nog total.

– Det har väl varit lite tjafsigt, säger Mats Nilsson som inte vet varför Olle Jönsson nu är sjukskriven. Jag har inte själv pratat med honom, säger han.

”Uppriktigt ledsna”

I ett pressmedelandet som bandet skickar ut ikväll står: ”Det har rått viss förvirring de senaste dagarna om Lasse Stefanz och vår sångare Olle Jönsson. Vi kan bara beklaga publik och media vad som inträffat!

Olle Jönsson är sjukskriven tills vidare. Vi i bandet ser oss därför tvingade ställa in helgens spelningar, något vi är uppriktigt ledsna över. Vi behöver dock några dagars arbetsro och nästa vecka hoppas vi kunna ge ett klart besked om vad som gäller framöver.

Lasse Stefanz har de senaste åren haft makalösa framgångar och vi har allt att tacka vår publik. Vi har fortfarande mycket kvar att ge och vi ber därför om publikens och arrangörers förståelse ytterligare ett par dagar.”

Enligt Mats Nilsson är det en privat spelning i Billesholm och ett framträdande på Ekebo, Munka-Ljungby som i första hand ställs in.