Så mycket tar kändisarna – för en privat fest

1 av 7
Sjunger ”Happy birthday” – för 1,7 miljoner kronor.
MUSIK

Nu kan du ­förgylla din privata fest med kändisar.

Men det är inte gratis.

New York Post har kartlagt vad USA:s stjärnor tar betalt för att förgylla en tillställning.

Närmare 1,7 miljoner kronor vill Usher ha för att ­dyka upp och sjunga ”Happy birthday”. Jeremy Piven från ”Entourage” bär ut dessertbrickan för 335 000 kronor medan Dennis Rodman ställer upp som dj för ”lågpriset” 135 000 kronor.

Alla sorters kändisar är beredda att ställa upp och de tjänar stora pengar på att underhålla vanliga fans på slutna tillställningar.

– Folk älskar kändisar och varje stjärna har ett pris, ­säger bokningsagenten ­Mike Altman på Headline Booking Group till tidningen.

Över sju miljoner

Billy Joel och Jimmy Buffet är enligt Bookingentertainment.com med på noterna – så länge de får mer än sju miljoner kronor.

Nyligen avslöjades det att Jennifer Lopez under de senaste två åren dragit in cirka 60 miljoner kronor på att uppträda för tyranner och diktatorer runt om i världen. Bland annat sjöng hon ”Happy birthday” för Turkmenistans ledare Gurbanguly Berdymukhamedov, en man som ofta nämns i samband med brott mot mänskliga rättigheter. Efter det framträdandet bad sångerskan om ursäkt.

Bruce Springsteen är i stort sett den ende som inte uppträder på företagstillställningar eller privat­fester, säger Steve Einzig på Bookingentertainment.com.

Tar betalt för att hälsa på tonåring

Miley Cyrus – 70 000 för att hälsa på en tonåring.

Kanye & Jay-Z – 20 miljoner kronor för att framföra ”Sweet 16” på en födelsedagsfest.

Dennis Rodman – dj:ar för 135 000 kronor.

Billy Joel – sju miljoner kronor

Jimmy Buffet – sju miljoner kronor

Jennifer Lopez – tio miljoner kronor