Molly: Vi vill ju inte bränna upp Gärdet

Sandén bjuder in alla till en stor brasa: Känns läskigt

1 av 3 | Foto: Jimmy Wixtröm
Molly Sandén ska spela in en musikvideo till nya låten ”Phoenix” och hon har en eldfängd idé - en stor brasa på Gärdet dit vem som helst får komma och slänga föremål som symboliserar något de vill ta farväl av. ”Antingen står jag där själv, eller så kommer det hur mycket folk som helst och börjar kasta saker hejvilt så att vi inte kan kontrollera det”, säger hon.
MUSIK

Hennes ”Freak” blev en stor succé.

Nu slår Molly Sandén till med en pampig uppföljare och en eldig musikvideo.

– Vi ska ha en stor maj­brasa på Gärdet där folk får slänga föremål, säger hon.

Molly Sandén, 22, blev överväldigad av den fina ­responsen när hon släppte ­låten ­”Freak” i slutet av sommaren. Nu kommer uppföljaren, ”Phoenix”.

– Jag har berättat min story med ”Freak”. Nu vill jag fånga in andra människors historier och sätta mig själv lite ur ­fokus. Jag vill beröra och göra en skillnad.

Berätta om ”Phoenix”.

– Den är pampigare och mer självsäker. Låten handlar om att du kan slå mig hur många gånger som helst, jag kommer ändå att resa mig upp och bli starkare. Jag kan relatera till den på många olika sätt.

”Bilder på exet”

Vad är idén till den kommande musikvideon?

– Jag vill involvera allmänheten. Vi ska ha en stor eld på Gärdet i Stockholm, som en majbrasa, där folk får slänga ner ­föremål som symboliserar något de vill ta farväl av. Det kan vara ett ­ciggpaket, ett halsband ­eller de sista bilderna man har på exet.

Så du vill att så många som möjligt kommer och bränner upp saker?

– Absolut! Det är både jätteläskigt och väldigt spännande. Det kan komma tio personer, det kan komma tusentals. Jag har ingen aning. Antingen står jag där själv, eller så kommer det hur mycket folk som helst och börjar kasta saker hejvilt så att vi inte kan kontrollera det. Man vill ju inte bränna upp Gärdet eller att någon ska ­skada sig. Så det finns en del orosmoment.

Vad kommer du själv att bränna upp?

– Jag har något väldigt speciellt som jag kommer att ta ­farväl av, men det kan jag inte avslöja ännu.

”Flirtade in mig”

Är brandkåren på plats?

– Ja, brandkåren står standby och är redo. Jag fick flirta mig in lite grann och ringde faktiskt upp en brandstation personligen.

Frågade du Danny om lov ­innan?

– Jadå, han kommer att vara där på plats och hålla koll, ­säger Molly Sandén och skrattar.

Följ Nöjesbladet på Facebook. Och se hetaste bilderna på Instagram.

Här är Mollys stora majbrasa

När: Den 6 januari klockan 17.00. Var: På Gärdet i Stockholm. Det här händer på musikvideoinspelningen:­ Ta med ett föremål som du vill kasta i elden som symboliserar något du vill lämna bakom dig. På plats får du även höra Molly Sandéns nya låt ”Phoenix”.

ARTIKELN HANDLAR OM