Kolla in Löfven i Love Antell-videon

Statsministern medverkar i ”En delad värld”

1 av 2
MUSIK

I sin nya musikvideo tar Love Antell hjälp av Stefan Löfven, Pia Sundhage och vännen Carola.

Videon kopplar ihop ansikten av olika hudfärg med låtens politiska budskap om att sudda ut gränser.

– Jag har försökt göra en ny ”Imagine”, säger artisten själv.

Se hela videon nedan!

Efter succén i ”Så mycket bättre” släpper nu Love Antell, 34, en singel med tydligt politiskt budskap. Låten, som heter ”En delad värld”, finns på kommande albumet med ett tema som tydligen tilltalar Sveriges statsminister Stefan Löfven.

– Jag tror att jag är först med att få med en statsminister i en musikvideo. Jag är stolt faktiskt över att han väljer att vara med. Dels för att politiker ofta skiter i den här typen av populärkultur, de har ju förmodligen viktigare saker att göra, men också för att han gillade låten, säger Love Antell.

Tema migration

Singeln kan sägas vara en svensk motsvarighet till  låtar som ”We are the world” och ”We shall overcome”. Hela det kommande albumet ”Barn av Amerika” som släpps 18 februari genomsyras av temat migration, ett tema som ligger nära till hands för en artist som under valrörelsen ofta spelade på politiska möten

– Det finns en enormt stor kulturskymning i politikernas musikintresse. Det hör man i deras sommarprogram, när de pratar om något politiskt och sedan spelar Da Buzz helt okommenterat. Det kan skapa en ganska konstig stämning när man lyssnar på det.

Carola medverkar

Även vännen Carola Häggkvist, 48, medverkar i videon och Love Antell berättar att de hållit kontakten efter ”Så mycket bättre”.

– Vi träffades senast i lördags när vi spelade på TV4:s stora personalfest. Hon sjöng min låt ”Gatorna tillhör oss” och höll ett långt brandtal om alla människors lika värde. Hon har till och med använt sig av pyroteknik och smäller av den mitt i låten på ett härligt sätt. Jag gillar henne verkligen, vi kommer från helt skilda världar.

FAKTA

Love Antell

Ålder: 34.

Bor: Örnsberg i Stockholm.

Familj: Sambon Jenny och sonen Hardy, 3 år.

Aktuell: Med nya musikvideon ”En delad värld”.

Inkomst: 138 900 kronor (2013).

ARTIKELN HANDLAR OM