Lil Wayne hotar sitt skivbolag: Jag sticker

Tar med sig Nicki Minaj om han inte får som han vill

1 av 3 | Foto: AP
I LUVEN PÅ VARANDRA Lil Wayne och producenten Birdman är inte så såta vänner – vilket är tydligt i en av artistens senaste låtar där producenten dissas.
MUSIK

Lil Wayne och Birdman ligger i luven på varandra.

Nu kräver Wayne att Birdmans skivbolag betalar honom för obetalt arbete, annars lämnar han bolaget.

Och med sig hotar han att ta stjärnor som Nicki Minaj och Drake.

Birdman, 45, ska ha låtit bli att ge sin skyddsling Lil Wayne, 32, åtta miljoner dollar i förskott för det kommande albumet ”Tha Carter V”, som kommer att släppas på Birdmans skivbolag Cash money.

Därför hotar nu Lil Wayne att lämna skivbolaget samt att ta med sig de unga talangerna Nicki Minaj, Drake och Christina Milian som alla ligger på hans eget bolag Young artists entertainment, men har distributionsavtal med Cash money.

Svikit vännen

Nu kräver Lil Wayne att frågan avgörs i domstol och han är fast besluten att inte lämna bolaget utan sina upptäckter.

Birdman har sagt att han har planer på att släppa Waynes album i sinom tid, men Wayne anser att vännen svikit honom så hårt att han nu stämmer honom på hela 51 miljoner dollar. Wayne skulle ha fått åtta miljoner i förskott och två miljoner när inspelningarna avslutats.

Dissade Birdman i en låt

Birdman ska ha varit arg på att Lil' Wayne dissar honom i sin senaste låt och behandlar honom som en obetydlig producent, när det är han som är ansvarig för Waynes karriär, uppger källor till tmz.com.

ARTIKELN HANDLAR OM