Så ska Jay-Z krossa Spotify

Vill konkurrera ut streamingtjänsten med hjälp av Wimp

1 av 5 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Beyoncé och Jay-Z.
MUSIK

Nu startar Jay-Z, 45, kriget mot Spotify.

Stjärnan vill ta över musikstreamingtjänsten Wimp och lägger ett bud på det svensknorska bolag som ligger bakom funktionen.

Prislappen: En halv miljard. 

Den digitala streamingtjänsten Wimp ägs i dag av det svensknorska bolaget Aspiro. Via sitt bolag Project panther Bidco har Shawn Carter, mer känd som Jay-Z, nu lagt ett bud på bolaget, ett bud som styrelsen och ägaren Schibsted rekommenderar ägarna att acceptera. Stjärnans bud ligger på 1,05 kronor per aktie, vilket gör att bolaget sammanlagt värderas till cirka 464 miljoner kronor.

”Erbjuder stor potential”

Om köpet går i genom kommer Jay-Z:s Project panther Bidco att äga mer än 90 procent av Aspiros aktier.

– Panther anser att den senaste tidens utveckling i underhållningsbranschen, med övergången till musik- och mediestreaming, erbjuder stor potential för ökad underhållningsbaserad konsumtion och en möjlighet för artister att ytterligare främja sin musik", skriver bolaget i ett pressmeddelande, enligt Svenska dagbladet.

Konkurrerar med Spotify

Wimp konkurrerar med den svenska giganten Spotify, som enligt en sammanställning som amerikanska Billboard gjorde förra året, är störst av alla musikstreamingtjänster med över 10 miljoner betalande abonnenter. Wimp återfinns på listans sjunde plats, med 580 000 abonnenter. Om Wimp lyckas konkurrera ut Spotify i Jay-Z:s ägo återstår att alltså se.

ARTIKELN HANDLAR OM