Håkan Hellström gästade Daniel Gilberts spelning

Kolla in klippet från den oväntade återföreningen

1 av 5
MUSIK

De som kom till Daniel Gilberts spelning i Göteborg i går kväll bjöds på ett ordentligt tillskott i bandet.

Gästade gjorde nämligen ingen mindre än Håkan Hellström.

– Det var skitcoolt, säger konsertbesökaren Anders Malm.

Håkan Hellström, 40, överraskade i går publiken på en Daniel Gilbert-spelning. Genom att gå upp och spela tillsammans med sin gamle Broder Daniel-kollega. Det var under en konsert på Scandic Europa som de två hyllade göteborgsmusikerna möttes på scenen. Och det var ett tag sedan sist. Gilbert, 40, var visserligen med som turnémusiker på Håkans förrförra turné, men sedan dess har de inte spelat ihop.

Hoppade in

Det var under framförandet av Daniel Gilberts låt ”Borderline” som Håkan hoppade in i bandet – och den övergick senare i hans egen svenska version.

2013 berättade Håkan Hellström om den professionella separationen från Daniel Gilbert:

– Daniel har alltid skrivit och har man en egen eld så måste man få ­köra. Han har sin skiva att släppa i vår och ska förmodligen turnera i sommar. Det blir väldigt svårförenligt. Men det är en kreativ paus också. Daniel har inte riktigt varit med på skivorna men jag har alltid frågat vad han tycker och värdesatt hans åsikter. Det kan ­vara skönt att lösgöra sig ­ibland, sa han då till Nöjesbladet.

Spelade låt om Gilbert

Håkan avslutade sedan sitt musikaliska inhopp på Scandic Europa genom att framföra ”Hurricane Gilbert” – skriven om just – Daniel Gilbert.

– Det var grymt, skitcoolt – helt otroligt, säger konsertbesökaren Anders Malm.

Återseendet mellan de två musikerna beskriver han som varmt.

– Spelningen avslutades med en puss.

ARTIKELN HANDLAR OM