Max Martin berättar om miljonerna i ny radiodokumentär

Låtgeniet: ”Det vardagliga flyter på enklare jämfört med förr”

1 av 4 | Foto: RICKARD TÖRNHJELM
SKAPADE VÄRLDSHITS Under 1990-talet låg Max Martin bakom några av världens största hits med bland ­andra Britney Spears, N’Sync och Backstreet boys.
MUSIK

Han har skapat massor av internationella hits – och blivit stormrik.

I den nya delen av radiodokumentären om Cheiron berättar Max Martin om vad pengarna betyder.

– De gör vardagen enklare, säger han.

Martin Sandberg, mer känd som Max Martin, är en av världens mest framgångsrika låtskrivare. Han ligger bakom 19 hits som tagit sig till förstaplatsen på den prestigefyllda Billboard-topplistan. Bara Beatles-ikonerna Paul McCartney och John Lennon har fler förstaplaceringar.

Är miljardär

Framgångarna har gjort Max Martin superrik. Han har exklusiva bostäder i Stockholm och Los Angeles – och han har byggt upp stora studios i båda städerna.
Martins bolag drar in hundratals miljoner kronor per år. Enligt Celebritynetworth.com uppgår hans förmögenhet till över två miljarder kronor.

”Konstigt att tjäna pengar”

I det fjärde avsnittet av radiodokumentären ”Arvet efter Cheiron - en oändlig historia”, som sänds i P4 Stockholm i dag, berättar Max Martin om vad pengarna betyder.

– Det är jättekonstigt att tjäna pengar. Men man inser ganska snabbt att det har ganska liten betydelse för det som betyder något på riktigt. De väsentliga sakerna i livet, som lycka och så, har ganska lite att göra med hur mycket pengar man har, säger han i dokumentären.

– Men det vardagliga flyter på enklare jämfört med förr. Innan allt hände jobbade jag så lite som möjligt för att kunna hålla på så mycket som möjligt med musik.

Max Martin anser att människorna runtomkring honom har förändrats av pengarna mer än han själv har gjort.

– Folk strävar mer och mer efter att synas och bli kända och framgångsrika.

Fjärde delen av ”Arvet efter Cheiron” sänds i P4 Stockholm 09:33