Ulf Lundell till attack – mot allt och alla

Lulu Carter: "Han får skärpa sig"

1 av 4
Ulf Lundell
MUSIK

Ulf Lundell har börjat blogga igen.

Och ingen undkommer författarens svada.

Här sågar han prinsparet, public service, Lulu Carter, Carolina Gynning och hela Sverige.

I slutet av april deklarerade Ulf Lundell att han tar en paus i bloggandet. Sedan början av juni verkar dock författaren och musikern ha återfunnit skrivarglädjen. Nu går han till attack mot allt och alla.

Bland annat får prinsparet som gifter sig ikväll en verbal snyting.

Imorrn sänker sej Sverige ner i sina sämsta sunkigaste mest rojalistiska stämningar. Det är oss rejält ovärdigt.
Vilken smörja, vilken skit”, skriver Ulf Lundell.

Till attack mot SVT

Ulf Lundell rasar också mot SVT och andra mediers ”fursteslickande”. Den ende som verkar duga i Ulf Lundells bok är DN:s Johan Croneman.

Varför har vi blivit såna här pantskallar? Eller, hur många därute är det, egentligen, som bryr sina stackars hjärtan, själar och hjärnor om det här ”prinsbröllopet”. Den är väl ungefär bara Croneman i DN som har talat rejält klarspråk. Rapport Kultur väljer att intervjua Svensk Gamtidnings chefsred som är väldigt nära orgasmen, en psykolog som kallar kungahuskritiker i dessa dagar för ”partycrashers” och så gulliga von Sydow, jag menar, vad är det här för skit?”.

Attackerar Gynning och Carter

Även Lulu Carter och Carolina Gynning verkar ha gjort Ulf Lundell – som också passar på att hylla sig själv – förbannad.

Bläddrar blaskorna och ser att vem fan som helst kan kalla sej författare idag, som till exempel en viss Lulu Carter. Hon är ingen författare, hon är en tv-nothing. Är Carolina Gylling konstnär? Nope, hon är också bara en tv-nothing. Är jag konstnär, författare? Japp, jag har grundat det här med 40 års hederligt hårt arbete, för att nu inte säja FEMTI år. Det är skillnad. Folk försöker göra det lätt för sej. Men det är tomt, ihåligt”.

”Får skärpa sig”

Något förvånande håller Lulu Carter med om att det är fånigt att hon beskrivits som en författare.

– Jag började skratta när jag såg det. Jag har visserligen skrivit en bok som delvis är självbiografisk men jag skulle aldrig drömma om att kalla mig författare, det kommer långt ner på listan. Där håller jag helt med herr Lundell.

Däremot vänder Lulu Carter sig emot att hon skulle vara en ”tv-nothing”.

– Jag har jobbat i tio år med ”Äntligen hemma”, Skandinaviens största bygg- och inredningsprogram och ett otal andra program. Jag har gjort människor glada och nöjda och är väldigt stolt över mitt arbete. Så där tycker jag inte att han är riktigt insatt. ”Tv-nothing” låter som att jag hade varit med i ”Paradise hotel”. Jag har verkligen jobbat stenhårt och jag är en duktig inredare. Där får han skärpa sig.

Lulu Carter tar dock inte åt sig särskilt mycket av Ulf Lundells kritik.

– Då skulle jag sänka mig till samma nivå som honom.

Nöjesbladet söker Carolina Gynning.