Sexårige Hugo i tårar – nu tröstas han av Måns Zelmerlöw

Eurovision-vinnaren: ”En tråkig historia”

1 av 6
MUSIK

Hugo skulle äntligen få se sin största idol Måns Zelmerlöw. Men vid entrén nekades familjen eftersom att de hade med sig för många barnvagnar.

Efter nätstormen sträcker nu ”Heroes”-stjärnan ut en hand till familjen.

– Jag har försökt kontakta Hugos mamma, säger han.

Louise hade åkt till Jönköpingsfesten med sin familj. Där skulle hennes sexårige son Hugo äntligen få se sin idol Måns Zelmerlöw sjunga. Men det blev ingen konsert. Efter att ha stått i kön till festområdet blev familjen avvisade då de hade med sig flera barnvagnar vilket inte var tillåtet.

Det är så att Hugo har en fyraårig lillasyster som har en cp-skada och inte kan gå själv. Men tydligen så fick man inte ha med sig barnvagn in på området och vi blev nekade på grund av det. Tack Jönköpings kommun för att ni nekade min son detta bara för att hans syster är handikappad och tack för att ni krossade en sexårings stora dröm.

Hoppas nu att Måns ser detta och tänker på vad han gör för spelningar, där de är både diskriminering mot barnfamiljer och handikappade. Bara för man har barn & har ett handikapp så ska man bli nekad sådana festivaler. Tycker de är så lågt”, skriver Louise i en Facebook-status som fått mycket stor spridning under dagen.

”Fanns ingen respekt eller empati”

På nätet är det många som uttrycker sitt stöd för Hugo och hans familj och mamma Louise berättar att hennes son fortfarande är ledsen över det som hänt.

– I morse frågade han om han skulle få se Måns i dag i stället, säger hon till Nöjesbladet.

Carl-Gustaf Tollén är eventansvarig på Destination Jönköping som arrangerar Jönköpingsfesten. Han beklagar det inträffade.

– Överallt där vi har sålt biljetter har vi talat om att man inte får ha med barnvagnar på festområdet och det är av säkerhetsskäl. I stället har vi speciella handikappsplatser. Den här familjen fick dock ett okej på att ta in barnvagnen med det handikappade barnet även om det här är en regel som vi varit väldigt tydliga med, säger han och fortsätter:

– De valde dock att gå därifrån eftersom att de hade flera barnvagnar.

Måns Zelmerlöw sträcker ut en hand

I skrivande stund har Louises status fått över 35 600 delningar på Facebook och händelsen har nu även nått Måns Zelmerlöw. Efter nätstormen vill han nu sträcka ut en hand och trösta Hugo.

– Ni som läst den tråkiga historien om stackars Hugo i Jönköping, jag har försökt kontakta hans mamma. Jag har givetvis ingenting med dessa regler att göra men vill såklart kompensera Hugo och familjen på bästa sätt, skriver han på Instagram.

Hugos pappa Niklas berättar att familjen nu har sett Måns Zelmerlöws uppdatering på Instagram.

– Hugo har inte riktigt förstått det själv tror jag. Men han blev lite gladare i dag ändå för han fick ta en bild med Linus Svenning. Han sa visserligen att det inte är riktigt lika stort som Måns men nu får vi se vad som händer.

Nöjesbladet söker Måns Zelmerlöw.