Staxx: ”Tycker om att ta fram talanger”

Rapstjärnan om rollen som coach - och ”Nästa nivå”-spelningen som direktsänds på Aftonbladet

1 av 2
Sebbe Staxx (till höger) är coach åt Willow.
MUSIK

De har fått hjälp av Sveriges hiphop-elit.

Under fredagen scendebuterar fyra nya rapstjärnor på scenen - tillsammans med sina coacher.

– Jag tycker om att ta fram talanger som jag springer på i livet, om jag kan hjälpa någon så gör jag det, säger Sebbe Staxx som är coach åt Willow.

Tillsammans med Adam Tensta, Silvana Imam, Gnucci och Ison & Fille står Sebbe Staxx på scenen på Kungstorget i Göteborg på fredagseftermiddagen, en konsert som också direktsänds här på Aftonbladet.se.

Men huvudpersonerna är fyra nya stjärnskott, Rob Bourne, Namaste, Willow och Lash.

Under sommaren har de coachats av de sex etablerade rapstjärnorna i projektet ”Nästa nivå” för att nu kunna stå på scenen och framföra sin musik.

”Varit lite min grej”

– Jag tycker om att ta fram talanger som jag springer på i livet, om jag kan hjälpa någon så gör jag det. Det har varit lite min grej att ge vidare och jag är tacksam över att få vara med i ett forum där vi är uppbackade av etablissemanget att ge vidare som vi är med ”Nästa nivå”, säger Sebbe Staxx, 29.

Han har coachat Willow, 19, från Linköping.

– Jag har kunnat coacha honom med min erfarenhet och hur man ska tänka när man gör hits, att när man tror att man är färdig så är man inte ens halvvägs. Jag tror att jag har tagit fram det bästa i honom, för det finns väldigt mycket bra att ta fram, säger han.

På spelningen på Göteborgskalaset på fredagskvällen utlovar han gästartister och framträdanden från alla coacherna och de nya talangerna.

– Willow är redo, han är född till det här. Vi kommer vara där allihop tillsammans. Förhoppningsvis kan vi hjälpa till att dra dit publik, men han och de andra talangerna kommer få sin tid i rampljuset.

Coachad av förebilderna

Willow längtar efter att få ställa sig på scenen.

– Jag är inte så van vid att stå på scenen men just nu är jag bara taggad. Det har varit jävligt roligt att få jobba med eliten, jag har haft dem som förebilder sen jag var liten så det är verkligen en dröm, säger han.

Men Sebbe, ni ligger ju mot Way out west med ”Nästa nivå”-spelningen, hur kommer det gå?

– Det är inte första gången vi tävlar mot Way out west, men vi vinner den fajten, säger Sebbe Staxx.

Castingen till årets säsong av ”Nästa nivå” går att se på Aftonbladet Boom.

FAKTA

/ ”Nästa nivå”

Talangprojektet där den svenska hiphop­eliten tar med unga lovande hiphop-talanger till Red Bull Studios i Paris för att spela in nya låtar och ge artist-coaching.

Coacher: Silvana Imam, Sebbe Staxx, Ison & Fille, Gnucci och Adam Tensta.

På fredag direktsänder Aftonbladet ”Nästa nivås” konsert från Kungstorget i Göteborg.

På Aftonbladet Boom kan man också se hela castingen inför årets säsong av ”Nästa nivå”.