Överlevde mardrömmen – nu vidare i ”Idol”

Två gripande öden

1 av 2
MUSIK

Två talanger med tuff bakgrund lyckades i säsongspremiären av ”Idol”.

Toluwabori Shoyebo grät när han gick vidare.

– Jag har aldrig varit så glad! Musiken är typ min terapi, säger han till Nöjesbladet.

I kväll har ”Idol”-karusellen dragit igång TV4. Alexander Bard, Laila Bagge och Anders Bagge är extra taggade på att hitta stjärnor, under sin sista säsong som jury.

Tolv städer har fått besök av talangjakten som har gett oss Loreen, Agnes och Måns Zelmerlöw. Och i första avsnittet delar trion ut flera guldbiljetter.

”Välkommen till Sverige!”

Toluwabori Shoyebo får juryn att gapa, skratta och känna gåshud på armarna, då han sjunger ”Alcoholic” av Common Kings.

– Välkommen till Sverige! Välkommen till Idol! Vi behöver dig! Du är en stjärna, utbrister Alexander Bard när Shoyebo har sjungit klart.

Pappan slog honom

15-åriga Toluwabori Shoyebo bor i Göteborg och har tagit sig igenom några tunga år. Han växte upp hos sin pappas syster i Nigeria, men flyttade efter sin pappa till Sverige 2012.

– När jag kom hit var han en helt annorlunda person. Inte den pappa jag kände. Han slog mig lite och så, berättar Toluwabori Shoyebo för en rörd jury.

Nu bor Toluwabori Shoyebo med en fosterfamilj, som stöttar hans musikmakande och uppträdanden. Han har alltid drömt om att bli artist, och hoppas att ”Idol” ska hjälpa till.

”Aldrig varit så glad!”

När Toluwabori Shoyebo får en biljett till slutaudition kommer tårarna, både för honom och Laila Bagge.

– Jag har aldrig varit så glad! säger Shoyebo till Nöjesbladet.

Precis snart börjar Toluwabori Shoyebo på gymnasiet, med musikinriktning. Fast om det går bra i ”Idol” kanske han är borta en del i höst.

Hans mål med musiken att hjälpa folk genom svåra tider. Så som den har hjälpt honom.

– Jag tänker inte så mycket på det med min pappa. Det som hänt har hänt … Jag kan bli ledsen, men så snart jag sätter på musik är det borta. Det är typ min terapi, säger den unga sångaren till Nöjesbladet.

Allvarliga brännskador

22-åriga Axel Schylström från Norrköping fick också en guldbiljett ikväll. Juryn påpekar att det är Schylströms talang och inte hans story som avgör.

För den här ”Idol”-deltagaren har också gått igenom något tufft, som syns utanpå.

2012 fick Axel Schylström tredje gradens brännskador på 70 procent av kroppen, då han klättrat på ett tåg och fått ström i sig.

”Jobbigt gå utanför dörren”

– Den utseendemässiga biten var ju jättejobbig, i och med att jag visste att jag var brännskadad i ansiktet. Till en början var det jättejobbigt att ens gå utanför dörren, säger han i TV4.

Att visa upp sig i – och gå vidare – i ”Idol” är ett stort steg för Axel Schylström.

Toluwabori Shoyebo och Axel Schylström dyker upp igen i slutaudition. Nästa avsnitt av ”Idol” sänds i TV4 på tisdagskvällen.