Krunegård: ”Ska vara bättre än någonsin”

Avslutar lång turné

1 av 4
Markus Krunegård
MUSIK

Runt 60 gig senare har Markus Krunegård turnéavslutning.

Och i helgen återuppväcker han Laakso.

– Jag känner hjärndöd tacksamhet över att det funkar. Vi är tacksamma som Kay Pollak över att vi får spela lite.

– Det ska bli kul i morgon! Det är lite vemodigt med sista konserten, men samtidigt blir det skönt att slippa andras och mitt eget gnäll. Det brukar handla om fel ölsort eller fel salladssort. Vi är sju primadonnor som åker runt. Det är roligt att vi varit samma gäng hela tiden, för det är viktigt att man har rätt folk att klaga på salladen med.

Slutsålt hejdå

Markus Krunegård har turnerat med senaste albumet och EP:n länge. På onsdagskvällen sätter han punkt på Mosebacke i Stockholm. Han lämnar turnébussen med ett belåtet leende.

– Jag känner mig nöjd. Det har varit mycket folk, och den här sista konserten har varit utsåld i mer än en månad. Det är jag sjukt stolt över.

Kommer hybrisen snart?

– Nej, jag tror jag är för gammal för hybris. Men däremot känner man väl alltid att man pendlar mellan hybris och självförakt, när man skapar. Det är väl jättekul med folk som får hybris och gör magplask. Det är oerhört underhållande. Kan jag bjuda på det så gör jag gärna det nån gång! Jag kanske börjar spela i en grön kanindräkt…

Vad kan onsdagspubliken vänta sig?

– Nu har vi tränat i 60 konserter, så nu är det examen. Så vi ska vara bättre än nånsin. Det tycker jag att folk kan kräva av oss.

Har du hunnit repa med Laakso också?

– Ja. Jag har varit borta på helgerna, men lekt vanlig i veckorna.

Vad gör du när du är vanlig?

– Ja, du vet.. Vad gör man? Köper en tidning, läser den och diskar, typ.

Är Laakso redo för Popaganda-lördagen?

– Ja, det är vi absolut. Och om vi inte är det, så blir det en halvbra konsert. Och det är ju mer ovanligt. Även en halvbra konsert är en konsert.

Vad hoppas du inför Popaganda?

– Inget speciellt. Jag känner hjärndöd tacksamhet över att det funkar. Vi är tacksamma som Kay Pollak över att vi får spela lite.

Vad önskar du dig just nu?

– Förutom fred på jorden? Det hade varit fint med bra väder på Mosebacke. Och jag vaknade med ont i halsen i natt. Då fick jag panik och käkade två hela ingefära. Så jag hoppas att ingefäran verkar i min hals.

FAKTA

Om Markus Krunegård

Namn: Anders Markus Krunegård.

Ålder: 36 år.

Bor: Stockholm.

Familj: Frun Sofie och dottern Helli.

Yrke: Artist och låtskrivare.

Inkomst: 316 400 kronor (2013).

Bakgrund: Har släppt musik sedan tidigt 00-tal. Fem soloalbum, senast ”Rastlöst blod” 2014. Har spelat i Laakso, Hets och We Are Serenades. Låtskrivare åt bl.a. Rebeccca & Fiona, Icona Pop och Charli XCX. EP:n ”Härskarens teknik” och SVT-program med Little Jinder i våras.

Aktuell med: Sverigeturné, med avslutning på Mosebacke, Stockholm, på onsdagen. Återförenar Laakso, som släppte en ny låt sent på tisdagen, på Popaganda, Stockholm, på lördag.