”Är fascinerad av min egen kropp”

Lykke Li om att vänta sitt första barn

1 av 2 | Foto: KARIN TÖRNBLOM
Lykke Li talar ut om graviditeten med sitt första barn
MUSIK

Från hektiska turnéer till ett lugnt hemmaliv.

Nu berättar svenska popexporten Lykke Li, 29 för första gången om sin graviditet.

– Jag har en gigantisk mage just nu, vilket är ganska galet, och försöker bara lista ut hur mitt nya liv ska se ut, säger hon till Vogue.

Så sent som i oktober i år bekräftade Lykke Lis representant att sångerskan väntar sitt första barn tillsammans med pojkvännen och producenten Jeff Bhasker.

Nu är hon i sjunde månaden.

I en intervju med tidningen Vogue berättar den svenska stjärnan om sina känslor kring graviditeten och det kommande föräldraskapet.

– Du är bara fascinerad av din egen kropp - som nu, jag känner mig helt bekväm med att gå omkring naken, säger Lykke Li.

”Älskar att vara hemma”

Sångerskans artistframgångar har inneburit långa turnéer världen över under de senaste åren. I och med graviditeten har hon lagt om sin livsstil.

Nyligen flyttade hon in i ett hus i Beachwood Canyon i Los Angeles tillsammans med sin pojkvän. Där tar hon det mest lugnt.

– Jag har insett att jag är en total hemmaperson. Jag älskar att vara hemma och titta på kriminalserier som ”The fall”, men så fort jag slår på en somnar jag, säger Lykke Li.

”Extremt lycklig”

Artisten berättar också att hon gärna gör en egen sparutin hemma och att hon mediterar 20 minuter varje eftermiddag.

Men hon medger att den nya vardagen är annorlunda mot det tidigare artistlivet.

– Det är galet för en person som mig - som alltid har varit på språng, alltid rastlös, som alltid sprang omkring, flög och gjorde vad jag ville - att vara gravid varje dag. Det är en övning i tålamod. Men jag är så extremt lycklig över att få ett friskt barn, det är det som är grejen, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM