De kan vinna stort på P3 Guld-galan

Här är alla nominerade artister

1 av 5 | Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Alla har de chans att vinna på P3 Guld-galan.
MUSIK

Indiesupergruppen Amason, med medlemmar från Dungen och Miike Snow, har chans på tre P3 Guld-priser – årets grupp, årets pop och livepriset Guldmicken.

Just årets grupp är de särskilt sugna på att vinna.

– Det är fantastiskt att bli nominerad över huvud taget men vi är en grupp och det är kul att vi blir uppmärksammade som grupp, det finns inte så mycket grupper längre, säger Gustav Ejstes.

Med sina tre nomineringar har Amason flest vinstchanser tillsammans med Seinabo Sey och Axwell & Ingrosso.

Bland artisterna med två vinstchanser på galan hittar man bland andra Little Jinder. Hon är nominerad i kategorierna årets artist och årets pop.

– Årets artist var oväntat och jättekul, säger Little Jinder.

Det är väl ett av de tyngsta priserna?

– "Årets bekräftelsebehov går till... mig!" Nej, jag skojar bara. Men det känns så klart jättekul att få uppmärksamhet för det man gör.

”Vill helst vinna allt”

För Little Jinder blir galan dessutom extra rolig då hennes nya album släpps dagen före.

– Så jag kommer att ha mycket att fira, säger hon.

Två nomineringar har också det unga Stockholmsbandet Dolores Haze. De har chans på priserna för årets nykomling och årets rock/metal.

– Vi vill helst vinna alla, säger gitarristen Tyra "Groovy Fuck" Hasselrot.

– De två priserna och alla andra, säger sångerskan Nicki "Groovy Nickz" Dar.

Dolores Haze gav ut sitt debutalbum "The haze is forever" tidigare i höst och har rönt framgångar med singlar som "Touch me" och "I got my gun".

– Det har varit så himla roligt, vi har gjort så mycket och det har gått så snabbt. VI ser verkligen fram emot nästa år, säger Groovy Nickz.

Priser som väger tungt

Flera av de nominerade artisterna kommer också att uppträda på galan – däribland Zara Larsson, Sabina Ddumba, Norlie & KKV och Madi Banja.'

– Att spela på galan är det som jag ser mest fram emot. Jag och mitt band sitter och funderar på vad vi ska göra, säger Sabina Ddumba,

Hon är nominerad i kategorierna årets nykomling och årets låt och säger att P3 Guld-priserna väger tungt eftersom det är lyssnarna som röstar fram vinnarna.

– De som röstar är folk som verkligen har lyssnat och varit på spelningar. När det är en jury vet man inte vad de går på men när det gäller fans och lyssnare vet man att de har varit med, säger Sabina Ddumba.

P3 Guld-galan hålls i Scandinavium i Göteborg den 16 januari och leds av Tina Mehrafzoon. Under kvällen kommer också artister som Otto Knows, Maja Francis och Michel Dida att stå på scenen.

FAKTA

Alla nominerade till P3 Guld

Galan arragneras i Göteborg den 16 januari 2016.

Årets artist: Avicii, Little Jinder, Seinabo Sey, Tove Styrke, Zara Larsson

Årets grupp: Amason, Axwell & Ingrosso, Galantis, Grillat & Grändy, Say Lou Lou

Årets nykomling: Dolores Haze, Joy, Madi Banja, Pale Honey, Sabina Ddumba

Årets låt: Avicii: "Waiting for love", Axwell & Ingrosso: "Sun is shining", Norlie & KKV: "Ingen annan rör mig som du", Sabina Ddumba: "Effortless", Zara Larsson: "Lush life"

Guldmicken (årets live): Amason, Ghost, José González, Seinabo Sey, Silvana Imam

Årets dans: Axwell & Ingrosso: samlad produktion, Galantis: "Pharmacy", Korridor: samlad produktion, Robyn & La Bagatelle Magique: "Love is free", The Persuader: samlad produktion

Årets hiphop/soul: Erik Lundin: "Suedi", Grillat & Grändy: "Kör vi tills att dör vi", Madi Banja: "Det var inte meningen", Mwuana: samlad produktion, Seinabo Sey: "Pretend"

Årets pop: Amason: "Sky city", Anna von Hausswolff: "The miraculous", Duvchi: "With the world", Little Jinder: "Little Jinder", Vita Bergen: "Disconnection"

Årets rock/metal: Arre! Arre!: "Attack", Dolores Haze: "The haze is forever", Ghost: "Meliora", Graveyard: "Innocence & decadence", Tribulation: "The childen of the night"

Linus Brännström/TT