Bluffare försöker lura rapparens fans

”Vi vet inte omfattningen”

1 av 2 | Foto: CAMILLA CHERRY
Daniel ”Dani M” Monserrat.
MUSIK

Någon försöker lura rapparen Dani M:s fans.

Vinsten ska ha varit en träff med artisten i Stockholm men någon sådan tävling existerar inte.

– Det känns helt för jävligt. Jag blev skitarg när jag fick reda på det, säger Dani M.

Rapparen och reaggesångaren Daniel Monserrat, mer känd som Dani M, slår nu larm om att någon eller några försöker lura hans fans.

Personen har ringt 18-åriga Sofie från ett dolt telefonnummer och sagt att hon är en av elva utvalda vinnare som kommer att få träffa artisten i Stockholm nu i helgen. Mannen har sedan bett om mejladress för att kunna skicka mer information. 

Ringer och mejlar

I mejlet kan man läsa att vinsten är en lunch tillsammans med Dani M på en restaurang och att hon sedan skulle få övernatta på hotell. Sofie uppmanades också att bekräfta så att hennes telefonnummer, namn och personnummer stämmer. Mannen fick inget svar och dagen efter skickade han ett nytt mejl där det stod att erbjudandet kommer att gå till någon annan.

”Vi vet inte omfattningen”

Bluffaren utger sig för att arbeta på den 25-årige artistens skivbolag och använder sig av en mejladress som är snarlik skivbolagets mejladresser.

– Det känns helt för jävligt. Jag blev skitarg när jag fick reda på det. Eftersom att det här är så pass nytt vet vi inte omfattningen. Men om någon har ansträngt sig så här mycket känns det ju som att de har skickat till fler än en, säger Dani M.

”Han var inte i min ålder”

Sofie vet inte hur den här personen har fått tag i hennes telefonnummer eftersom det inte ens är skrivet på henne. Hon berättar att hon har lagt upp telefonnumret på Facebook men hävdar att uppgiften bara har varit tillgänglig för hennes vänner. Första gången mannen ringde var vid 23-tiden i måndags kväll.

– Först när han ringde tyckte jag inte att det var obehagligt, då blev jag bara glad. Han sa att jag hade blivit utvald för att jag stöttar Danni M på Facebook, att jag gillar hans inlägg. Men sen sa han att han behövde mitt efternamn. När jag frågade varför han inte bara kunde ta det från Facebook sa han, Sofie, om inte du säger ditt efternamn inom tre sekunder kommer jag att lägga på luren. Då visste jag inte om det var sant eller falskt så då sa jag mitt efternamn. Då tyckte jag att det var lite obehagligt, han var kaxig mot mig flera gånger, säger hon.

Mannen har ringt flera gånger

Kan det inte vara någon du känner som försöker driva med dig?

– Jag tror verkligen inte det. Det var en man i 30-års åldern som ringde, jag hörde att det inte var en person i min egen ålder. Om det hade varit mina vänner tror jag att de hade velat se min reaktion när jag fick samtalet och mejlet, säger hon.

Mannen har ringt Sofie vid flera tillfällen under tisdagen men hon har inte haft möjlighet att svara eftersom att hon har varit på jobbet. Sen fick hon mejlet där det stod att vinsten skulle gå till någon annan.

”Var försiktiga”

Ärendet har inte blivit polisanmält och enligt Dani M:s agent Andi Esfahani är det i nuläget bara Sofie som har kontaktat honom om blufftävlingen men Dani M befarar att fler än hon kan ha drabbats och därför uppmanar han till försiktighet.

– Om vi skulle kontakta fans skulle det vara via de officiella kanalerna. Vi skulle aldrig hålla på att skicka från konstiga mailadresser eller dolda telefonnummer. Jag vill att mina fans ska veta att de måste vara försiktiga, särskilt på internet. Man vet aldrig vem som kan ligga bakom, man måste vara vaksam, säger han.

Fotnot: Sofie heter egentligen något annat.