Varnar för falska Bieber-biljetter

Lockar med plåtar – trots att de inte släppts än

1 av 6 | Foto: CHARLES SYKES/AP
Justin Bieber.
MUSIK

Biljetterna till Justin Biebers konsert i Stockholm nästa år är inte släppta.

Trots det cirkulerar falska biljetter på nätet.

– Vi kan bara hänvisa alla till att köpa biljetter från auktoriserade återförsäljare, säger Daniel Stålbo på Stockholm Globe Arenas.

Den som redan nu har köpt en biljett till Justin Biebers, 21, konsert på Tele2 Arena den 29 september 2016 har blivit lurad.

– Biljetterna är inte släppta än och vi kan bara hänvisa alla till att köpa biljetter från auktoriserade återförsäljare och det är endast AXS.com. Allt annat ska man undvika. Biljetterna är inte ens släppta än, de släpps den 17 december. Om sajter annonserar om att dessa kan köpas nu så är detta inte sant, det är först till kvarn vid försäljningen på AXS.com som gäller, säger Daniel Stålbo som är marknads- & kommunikationschef på Stockholm Globe Arenas.

Så det är bara den sajten som kommer att sälja biljetterna?

– Ja, det är bara den.

Daniel Stålbo varnar för att boka Justin Bieber-biljetter via andrahandssajter.

– Andrahandssajterna har ingen förtur på något sätt att köpa biljetter. Så att det är deras sätt att annonsera om sin verksamhet. Alla hamnar i samma kö när de köper biljetter. Tyvärr så är det så att man kan betala för något man inte får. Eller så kan man betala för något som är falskt. Det är den stora risken.

Enligt honom är det vanligt att det cirkulerar falska eller utlovade biljetter i samband med större evenemang och menar att det är svårt att komma till rätta med problemet.

– Detta dyker alltid upp vid evenemang med stor efterfrågan på biljetter. Tyvärr finns det ingen direkt lag som begränsar andrahandsmarknaden i Sverige, säger han.

Försäljningen till Justin Biebers konsert på Tele2 Arena den 29 september nästa år släpps den 17 december klockan 10.00.

Fotnot: Förköp kommer att ske via fanclub, Amex och Tele2. Mer info här.