Sonens fina hyllning till Bowie

"Jag kommer vara offline ett tag"

1 av 24 | Foto: FREDRIK HJERLING
David Bowie, Thin Machine-turnén på Cirkus i Stockholm
MUSIK

"Väldigt ledsen och sorgsen att säga att det är sant. Jag kommer vara offline ett tag. Kärlek till er alla".

Regissören Duncan Jones bekräftade pappa David Bowies bortgång med ett känslosamt meddelande på twitter.

David Bowies död bekräftades av sonen Duncan Jones på Twitter under söndagskvällen, amerikansk tid. På en svartvit barndomsbild ses bebisen Duncan Jones sitta på sin leende pappas axlar.

Duncan Zowie Haywood Jones är det enda barnet från David Bowies äktenskap med Angela Barnett i början av 1970-talet. Det var en hektisk tid för familjen, när David Bowie släppte några av sina mest hyllade album.

Ville få sonen musikintresserad

I en intervju med Daily Mail berättar Duncan Jones att han inte var särskilt intresserad av att se sin pappa framföra låtarna från Ziggy Stardust-plattan, Aladdin Sane eller Diamond Dogs.

– Vi väntade bara på att konserten kunde vara över så att vi kunde få åka hem. Jag hörde ljudet från scenen, men mest hängde jag med roddarna. Du vet såna vadderade lådor med hjul som man lägger utrustning i? Jag stod i en av dem och fick roddarna att skjutsa runt mig, som i en gokart.

Pappa David Bowie försökte få sonen intresserad av musik.

– Han försökte få mig att lära mig trummor, men jag ville inte. Saxofon? Nej. Piano? Nej. Gitarr? Nej tack! Välsigne honom. Han försökte och försökte men inget hjälpte, säger Duncan Jones till Daily Mail.

Satsade på filmkarriär

I stället var det filmskapandet som blev Duncan Jones kreativa utlopp. Men han har aldrig använt sin pappas namn för att komma framåt i karriären.

– Som tur är har jag aldrig behövt det, säger han.

Regissören Duncan Jones slog igenom med prisbelönta filmen Moon 2009. Under 2016 kommer Warcraft, en filmatisering av spelet World of Warcraft.

ARTIKELN HANDLAR OM