Vännen: ”Vi satt i midnattssolen och pratade om livet”

Programledaren Thomas Deutgen sörjer Carina Jaarnek

1 av 4
MUSIK

Han dansade till hennes band för 30 år sedan.

Under sin karriär i dansbandsvärlden blev journalisten Thomas Deutgen nära vän med Carina Jaarnek.

– Detta är väldigt tråkigt, säger han till Nöjesbladet.

Programledaren Thomas Deutgen sörjer sin vän Carina Jaarnek.

– Vi umgicks väldigt mycket i början av 2000-talet när jag började som nöjesarrangör i Boden, då var Carinas band det första jag hade på mitt nöjesställe. Sedan har jag haft hennes band på många olika evenemang. De drog alltid mycket folk.

Med åren växte en vänskap fram.

– Vi lärde känna varandra väl och hade väldigt roligt ihop. När jag flyttade ner till Ronneby för tio år sedan hälsade jag på dem då och då, innan de flyttade upp till Stockholm. Vi har många gånger suttit i midnattssolen i Norrland och pratat om livet till tidigt på morgonen. Jag har väldigt många roliga minnen, detta är väldigt tråkigt.

Hans första minne av sångerskan går 25 år tillbaka.

– Bland de först banden jag dansade till hemma i Norrbotten när jag var 16-17 år var just hennes. Hon var under lång tid en av de mest profilerade dansbandssångerskorna i Sverige. Och en av de hårdast arbetande, hon var otroligt driftig och noggrann och hade väldigt stor och trogen publik. Hon var väldigt duktig sångerska men även bandledare, hon var ju kapellmästare för sitt band.

Hon var med i Deutgens SVT-program ”Dansbandskampen” 2009. Efter det trappade hon ner på turnerandet.

– De senaste åren slutade hon med heltidsturnerandet och omskolade sig till att jobba med skönhet och fotvård som hon länge hade drömt om. Hennes make jobbar som arrangör, han har gjort mycket evenemang på Cinderella där hon uppträtt. Hon var väldigt bred i sin musik, en av de få dansbandssångerskor som också kunde sjunga schlager, rock och jazz. Hon hade inte lämnat musiken, även om hon lämnade dansbanorna bakom sig.

De senaste åren har de hörts mer sporadiskt, men skulle ha arbetat ihop under våren.

– Vi skulle framträda på en privat tillställning i Karlskrona i april det såg jag mycket fram emot. Det är jättetråkigt, 53 är verkligen ingen ålder.

ARTIKELN HANDLAR OM