Keshas skivbolag om våldtäktsanklagelserna

”Gör allt vi kan för att stötta artisten”

MUSIK

Fram till nu har Keshas skivbolag Sony Music inte uttalat sig om sångerskans sexanklagelser mot sin producent.

Nu bryter de tystnaden.

– Sony har gjort det möjligt för Kesha att spela in utan någon som helst kontakt, inblandning eller interaktion med Luke över huvudtaget, säger en representant för bolaget till New York Times.

I förra veckan beslutade högsta domstolen i New York att den amerikanska popstjärnan Kesha, 28 inte får bryta sitt skivkontrakt med Sony Music och producenten Dr. Luke. Det trots att hon anklagar honom för sexuella övergrepp.

I går uttalade sig Sony Music för första gången om den infekterade situationen, skriver Us Weekly.

– Sony har gjort det möjligt för Kesha att spela in utan någon som helst kontakt, inblandning eller interaktion med Luke över huvudtaget, men Sony kan inte bryta avtalet mellan Luke och Kesha, säger advokaten Scott A. Edelman som företräder Sony Music.

”Omöjligt att bryta”

Skivbolaget förtydligar att de gjort mesta möjliga för att underlätta för Kesha.

– Sony gör allt de kan för att stötta artisten under dessa omständigheter men det är juridiskt omöjligt att bryta kontraktet med en annan part, säger Scott A. Edelman.

Kesha stämde Dr Luke 2014 och berättade att de sexuella övergreppen hade pågått i tio år. Dr Luke har nekat till anklagelserna och svarat med att i sin tur stämma Kesha.

ARTIKELN HANDLAR OM