Här är ett stenhårt tv-program

Ny metalshow har premiär i dag på nöjesbladet.se

MUSIK

Han har lirat med ikoner som Slash och Alice Cooper.

Nu ska Ryan Roxie, 45, intervjua världsstjärnor på nöjesbladet.se – som ett led i vår nya jättesatsning på hårdrock.

– Alla har en personlig relation till hårdrock, säger han.

”drömt om att göra tv” Ryan Roxie är programledare för ”Big Rock Show” som startar i dag på webb-tv på nöjesbladet.se

”Big Rock Show” – som har premiär på nöjesbladet.se i dag – är ett halvtimmeslångt program som sänds en gång i veckan under åtta veckor i Aftonbladets webb-tv. Programmet är en del av Nöjesbladets specialsajt om hårdrock – en sajt som är fullproppad med nyheter, recensioner och intervjuer med metalstjärnor.

Skandaler – varje vecka

Som värd för ”Big Rock Show” har Nöjesbladet värvat Ryan Roxie, som själv har en lång och framgångsrik rockkarriär i USA bakom sig. Efter att ha jobbat med namn som Slash och Alice Cooper bor han nu sedan sex år tillbaka i Stockholm.

– Jag hade tidigare en podcast, men har alltid haft en dröm att göra tv. Tanken är att göra ett program som håller hög tv-mässig kvalitet, men att lägga det på nätet så vi kan locka både en nationell och en internationell publik, säger han.

Det första programmet gästas av den legendariske gitarristen Zakk Wylde, som länge har spelat med Ozzy Osbourne. I intervjun pratar Wylde bland annat om den famösa incidenten när Ozzy bet huvudet av en fladdermus.

– Tanken är att vi ska ha ett ”Skandal”-segment varje vecka, där våra gäster får prata om något som de själva har upplevt eller bevittnat, säger Ryan Roxie

”Ett gediget program”

Till sin hjälp har Ryan en expertpanel bestående av journalisten Linnéa Olsson, artisten Liny Wood samt journalisten och musikern Emma Pavlovic. Varje program gästas också av Nöjesbladets experter Mattias Kling och Joacim Persson. Det blir även en hel del nostalgi i form av tv-inslag från hårdrockens storhetstid på 70-talet.

– Det är dags att ge alla hårdrocksfans ett gediget webb-tv-program som tar deras musik på allvar, det är de värda. Ryan är fantastisk som programledare liksom vår kunniga expertpanel, säger Fredrik Lindén, programchef på Aftonbladet tv.

– Det här programmet innehåller allt en hårdrockare kan önska sig.

FAKTA

Namn: Ryan Roxie (Ryan Rosowicz). Ålder: 45. Bor: Stockholm. Yrke: Gitarrist, talkshowvärd. Familj: Singel med två barn. Bakgrund: Har spelat i ”ett hundratal band”, som Alice Cooper och Slash’s Snakepit. Aktuell: Leder Nöjesbladets nya talkshow ”Big Rock Show” på nöjesbladet.se med start i dag.