Ulrich: ”Han är Gud”

Metallica-trummisen i stor intervju om Anthrax, Slayer och Megadeth

MUSIK

Stridsyxan är nedgrävd för länge sedan – och det finns ingen rivalitet mellan thrashens fyra jättar Metallica, Anthrax, Slayer och Megadeth.

Det hävdar Lars Ulrich i en öppenhjärtig intervju.

– Jag har alltid beundrat Dave Mustaine.

BEUNDRAR DAVE Lars Ulrich gillar Dave Mustaine.

Inför den stora världsturnén med thrashens ”Big four” – Metallica, Anthrax, Slayer och Megadeth publicerar det amerikanska hårdrocksmagasinet Revolver en lång intervju med Metallicas kontroversiella trummis Lars Ulrich.

Ett hett ämne är givetvis rivaliteten mellan de fyra hårdrocksgiganterna – och den drygt 30 år långa fejden mellan Dave Mustaines Megadeth och Metallica, bandet han en gång fick sparken från.

”Söp och tog droger”

En fejd som bara existerat i journalisternas fantasi, hävdar Ulrich.

– Dave kom ofta upp till San Francisco och spelade. Jag brukade alltid leta upp honom, och så söp vi och tog droger. Under de åren, 84 och 85, så kom vi över allt gammalt groll rätt fort, berättar han.

Enligt Ulrich var det först när de båda banden rönte stora framgångar i slutet på 1980-talet och början på 1990-talet som rivaliteten mellan banden uppstod.

Skyller på pressen

– Pressen älskade ”rivaliteten”. Den fick liksom lite av sitt eget liv. Jag tror att man kan säga att på grund av vad som skrevs så smittade det av sig på våra personliga relationer och blev en stor del av anledningen till vårt frostiga förhållande under 90-talet, menar han.

– Jag har alltid beundrat Dave. Han är en otroligt talangfull musiker.

”Dave är Gud”

Det finns inte heller någon rivalitet mellan ”Big four”, om man får tro Metallica-trummisen.

– Vi är inte ett gäng 27-åringar som tävlar om vem som har störst penis. För till syvende och sist så kör vi alla vår egen grej. Och när det gäller trummor så är Dave Lombardo (Slayer) Gud. Det är ingen tävling, men om det var det så skulle Dave vinna. Han skulle kunna sopa banan med oss genom att bara vifta med lillfingret.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hårdrock