”Mest svettiga groggkillar”

MUSIK

Adept är Sveriges bästa rockband enligt Slitz.

Men ingen i bandet läser tidningen.

– Det är mest svettiga groggkillar som lyssnar på oss så det blir inte några sexorgier, säger Robert.

Inga sexorgier Hårdrockarna i Adept har mer svettiga groggkillar som fans.

Post-hardcore bandet Adept från Vanghärad, utanför Trosa, har nyligen utnämns till Sveriges bästa rockband 2011 av Slitz.

– Det är ingen i bandet som läser den tidningen vad jag vet, men man vet ju vad det är. Det känns jävligt kul, säger Robert Ljung, 27, sångare i Adept.

Adept är just nu aktuella med sin andra skiva, ”Death dealers”, och turnerar flitigt i både Sverige och Europa. Men trots uppmärksamheten tar Robert framgången med ro.

– Vi är ett undergrundband på väg uppåt. Vi har aldrig haft kommersiellt stöd och det är inte direkt så att våra plattor säljs på Statoil eller att vi spelas på Bandit. Lyckas har man gjort när man kan ta ut månadslön från bandet, säger han.

Blir det mycket groupies nu?

– Nej vi har våra flickvänner. Det är mest svettiga groggkillar som lyssnar på oss så det blir inte några sexorgier, säger Robert.

Men fest blir det i alla fall. Adept brukar se till att festa minst lika hårt som publiken.

– De som kommer och kollar på oss är festsugna rackare som är glada i hatten och kör tills de blir utkastade. Vi vill festa och att publiken ska ha kul, vi brukar köra ut micken i publiken så att de kan sjunga med, säger Robert.

FAKTA

Namn: Robert Ljung Bor: Tyresö Ålder: 27 Yrke: Artist och jobbar på ett tryckeri när han har tid. Familj: Sambo och föräldrar. 

Det här är Adept:

Bildades i Vanghärad utanför Trosa 2006 och släppte en handfull EP:s, röstades sedan fram via ”Myspace” att spela på Sonisphere Festivalen i Hultsfred 2009. Släppte samma år debutskivan ”Another year of disaster”. Aktuella med sin andra skiva ”Death dealers” som är producerad av Fredrik Nordström som tidigare jobbat med band som In Flames och Hammerfall.

Medlemmar:

Robert Ljung - vocals

Jacob Papinniemi - gitarr

Jerry Repo - gitarr

Filip Brandelius - bas

Gabriel Hellmark - trummor