”Träffa AC/DC – det bästa som kan hända”

Ett ögonblick...

Angus Young och Brian Johnson.
MUSIK

... Martin Lindstrand, som vunnit biljetter till världspremiären i London av konsertfilmen ”AC/DC: Live at River Plate”, där också AC/DC närvarar.

Martin Lindstrand.

– Det är något man tänkt ända sen man började lyssna på musik att ”fan, tänk om man fick träffa AC/DC någon gång, det skulle vara bland det bästa som kan hända”, och nu kommer jag nära dem. Det är stort.

Har du verkligen ett AC/DC-rum i huset?

– Ja, vi byggde huset för fem år sen. Jag gjorde ritningen på huset själv och var helt inställd på att göra ett rum med ett trumset och där jag kan tapetsera med AC/DC. Sen har min brorsa målat två stora målningar där inne.

Och en AC/DC-fest varje år?

– Det började för elva år sen när det var 20-årsdagen av Bon Scotts bortgång. Då sa jag och min polare Björn att ”fan nu är det ju 20-år sen Bon Scott dog, vi drar till med en liten hyllningsfest”. I år var det tolfte gången i rad vi hade den. Det ligger väl mellan sex och nio pers som samlats varje år och lyssnar på AC/DC.

Och en son som heter Bon?

– Dock fick det bli i andranamn, han heter Ville Bon, det var en deal med frugan. Han skulle ha mitt efternamn och då tyckte hon att hon skulle få bestämma förnamnet, ”nä, han ska heta Bon” sa jag. Men jag köpte att han fick heta det i andranamn.

Kanske onödigt att fråga, men vem sjunger bäst av Bon Scott och Brian Johnson?

– Jag har alltid hållit Bon Scott högst men har absolut inget emot Brian Johnson, han är också en jävligt skön gubbe.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att min familj får vara friska och ha det bra. Det är det viktigaste.

Tävlingen är ett samarbete mellan Nöjesbladet och Sony Music.

FAKTA

Namn: Martin Lindstrand. Ålder: 32. Yrke: Ingenjör på Volvo. Bor: Orust. Familj: Fru och två barn. Inkomst: ”För låg”.

ARTIKELN HANDLAR OM