Nu blir det Hårdrock!

Första numret av Hårdrock! släpps den 8 juni.
MUSIK

Nöjesbladets toksatsning på hårdrock fortsätter. Efter succén med hårdrockssajten och Big Rock Show kommer nu två fullmatade magasin om hårdrock.

– Vi vill ge våra headbangande läsare något riktigt att bita i, säger Klas Lindberg, nöjeschef på Aftonbladet.

Den 8 juni kickar årets Sweden Rock Festival i gång. Det är startskottet för en sommar utan dess like i Sverige. Åtminstone för oss som gillar hårdrock. Inom loppet av några veckor rullar den ena hårdrocksgiganten efter den andra in över våra gränser.

Den 8 juni är också premiärdagen för Aftonbladets nya magasin – Hårdrock!

– Det är ett led i en större attack. Vi har fått så bra respons på vår hårdrockssajt och vår webb-tv att det känns helt rätt att göra det här, säger Klas Lindberg, nöjeschef på Aftonbladet.

”Mest folkliga vi har”

Att intresset för musik på den tyngre skalan bara blir starkare och starkare har märkts av inte minst musikredaktör Joacim Persson, som nu är redaktör för det nya magasinet.

– Under många år har hårdrocken bitit ett allt djupare bett

i svenska folkets själ. Genren är

i dag något av det mest folkliga vi har. Under Sweden Rock är det inte ovanligt att man ser tre generationer stå och njuta framför samma artist. Lojaliteten hos hårdrockarna och det breda genomslaget över åldrarna skulle jag säga är helt unikt när det gäller musik i dag, säger Joacim Persson, redaktör för Hårdrock!

Exklusiv intervju

I första numret av magasinet, som är 76 sidor tjockt och kostar 29 kronor, bjuds läsarna bland annat på en exklusiv intervju med självaste Prince of Darkness.

– Jag intervjuade Ozzy Osbourne i hans hem utanför London, det var givetvis väldigt speciellt. Det är andra gången jag träffar honom och han är ju precis som man föreställer sig – lätt förvirrad och stundtals väldigt rolig, säger Joacim Persson.

Kan du berätta något mer om innehållet i första magasinet?

– Vi har packat det med intervjuer med Sverigeaktuella band och artister, viktiga listor, nostalgibilder och krönikor skrivna av Nöjesbladets vassaste hårdrockspennor. Vi har bland annat mäktiga intervjuer med Phil Anselmo, Rob Zombie, Joan Jett, Judas Priest och In Flames.

”Det är historiskt”

Nummer två kommer ut i samband med en annan av sommarens höjdpunkter – helgen 1–3 juli.

– Att Iron Maiden och Metallica spelar på Ullevi samma helg är historiskt. Något jag aldrig trodde vi skulle få uppleva. Det är stort. Självklart kunde vi inte låta bli att ge ut ännu ett magasin i samband med det, säger Joacim Persson.
 

Första numret av Hårdrock! finns ute 8 juni!

ARTIKELN HANDLAR OM