– De bytte låt, så vi sket i det

Därför nobbade Slayer Big Four-finalen Metallica lämnade Sverige blixtsnabbt

1 av 4 | Foto: Foto: ROGER LUNDSTEN
”JAG HADE KUL” Kerry King skriver autografer till fans. Efter Big Four-spelningen på Ullevi åt Slayers gitarrist middag på restaurangen 2112 i centrala Göteborg. Trots teknikstrul trivdes King på Ullevi.
MUSIK

The Big Four-konserten på Ullevi slutade med ett avhopp.

Slayer ville inte delta i finalnumret med Metallica och de andra banden.

– De ändrade låt i sista stund och då sket jag i det, säger Slayers gitarrist Kerry King till Nöjesbladet.

Det är ingen hemlighet att Metallica var det absolut största dragplåstret för de som rest över hela Sverige – och Europa – för The Big Four-konserten på Ullevi i går.

Hela 55 696 lycksaliga fans skrek så att det dånade över hela Göteborg när Metallica-sångaren James Hetfield gjorde entré på scenen kvart i tio, efter att Anthrax, Slayer och Megadeth spelat sedan femtiden på eftermiddagen.

– The Big Four är bäst med de bästa fansen som finns precis här, sa James Hetfield, vilket möttes av ett om möjligt ännu mer öronbedövande jubel.

– Vi gör bara en spelning i Skandinavien och jag kan inte tänka mig ett bättre ställe än fucking Gothenburg, sa danskättade trummisen Lars Ulrich.

Men i finalnumret då alla Big Four-band skulle upp på scenen med Metallica saknades ett – Slayer. När bandets gitarrist Kerry King är på väg till restaurangen 2112, som ägs av bandet In Flames, berättar han sent i natt för Nöjesbladet vad som hände.

”Hade teknikstrul”

– Jag skulle ha varit där, men de bytte låt i sista sekunden. Vi skulle ha spelat Anti-Nowhere Leagues ”So what”, så den hade jag övat. När de bytte till ”Am I evil?” sket jag i det. Jag har inte tänkt på den låten på två månader då vi körde den tillsammans i Kalifornien, säger Kerry King som ändå var nöjd med helheten från Ullevi.

– Jag hade massa teknikstrul i början. Men så fort jag fått ordning på den skiten hade jag riktigt kul, säger han.

Träffade fansen

Trots succéspelningen valde Metallica att lägga locket på efter spelningen.

Resväskorna hade redan under dagen körts till Ullevi och direkt efter spelningen slussades hårdrocksstjärnorna in i bussarna och ut till Landvetter. Kvart över ett steg James Hetfield, Kirk Hammett, Lars Ulrich och Robert Trujillo ombord på det privata flygplanet som lyfte en kvart senare.

Men trots den korta visiten (bandet landade i Sverige vid tretiden natten till söndagen) hann några hängivna fans få en stund med stjärnorna. Vid tvåtiden i går eftermiddag skrev Metallica-medlemmarna autografer utanför hotellet innan de hoppade in i bussarna som tog de till soundchecken på Ullevi. Med i bandets buss slängdes en rejäl påse med öl och drinkblandningar.

– Godmorgon, sa trummisen Lars Ulrich glatt till den väntande klungan.

Udda samarbete

Många blev förvånade över att rockstjärnan Lou Reed samt fotografen och regissören Anton Corbijn hängde med bandet i Göteborg. Lou Reed och Metallica spelar in en skiva ihop och Corbijn skulle enligt uppgift ta en bild till omslaget.

På onsdag spelar The Big Four i Italien.