Nu återförenas metalikonerna – efter tjugo år

Helloween-stjärnorna längtar efter ett Sverigebesök

Foto: Loud park
”BRA VIBB” Kai Hansen (till vänster) känner sig välkommen i Michael Kiskes band Unisonic. ”Som att få en ny familj”, säger han.
MUSIK

Det har gått mer än tjugo år ­sedan uppbrottet.

Men nu är Helloween-stjärnorna Kai Hansen och Michael Kiske återförenade i bandet Uni­sonic.

– Vi har båda förändrats, säger Kai Hansen till Nöjesbladet.

Foto: EMI
Helloween på 80-talet.

De interna konflikterna blev ohållbara.

När Kai Hansen, 49, lämnade det tyska power metal-bandet Helloween i slutet av 1980-talet gjorde han det för att han var tvungen.

– Jag visste att inget skulle förändras. Och jag mådde inte bra. Det är klart att det var jobbigt, men det var aldrig personligt, säger han.

”Tre alternativ”

Hansen gick vidare med Gamma Ray. Och bara några år efter Hansens sorti lämnade även ­Michael Kiske, 44, Helloween för att satsa på en solokarriär.

Under årens lopp har de gästspelat med varandra. Hansen berättar att det är någonting som uppstår när de delar scen som de båda saknat.

– Vi hade tre alternativ. Antingen skulle vi starta ett nytt projekt. Men världen har redan för många projekt. Det andra var att han skulle börja i Gamma Ray, som är för mycket metal för Michael. Då återstod bara ett ­alternativ, säger Kai Hansen.

Därför presenterades Kai Hansen i fjol som ny medlem i Kiskes nya band Unisonic, som bildades 2009 och spelade på Sweden Rock Festival 2010.

– Det var som att få en ny familj. Det har funnits en bra vibb ända sedan jag började. Våra fans sedan Helloween-tiden är lyckliga över att jag och Michael spelar ihop igen, säger han.

”Fantastiska festivaler”

Unisonics självbetitlade ­debutalbum släpps i mars. Kai Hansen ser fram emot att åka ut på vägarna, och han kommer gärna till Sverige.

– Ni har fantastiska festivaler. Och den svenska publiken är jättekul att spela inför, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM