”Det här var inte superbra, faktiskt”

Blandade omdömen från Metallica-fans efter Ullevi

1 av 2 | Foto: ANDERS DEROS
Joel Kvist: – Det var väl okej, tråkig låtlista bara. Creeping Death och The four Horsemen ville jag höra, bland annat. Och så hatar jag den här grejen att man måste pröjsa extra för att få stå längst fram.
MUSIK

GÖTEBORG. Metallica hyllade Ullevi-publiken.

– Göteborg, ni får Metallica att känna sig så hemma här, Vi älskar er, skriker James Hetfield.

Men bandet fick blandade reaktioner från konsertbesökarna.

Utsålda läktare, lasershow och Enter Sandman som sista extranummer. Ullevipubliken fick rejäl valuta för pengarna när Metallica var på besök, men det var ojämna betyg efteråt.

– Fem av fem. Det här var riktigt, riktigt bra. Grym stämning också, jag älskar det här, säger Martin Karlsson, som hade gett bort en biljett i julklapp till sonen Alexander.

– Första konserten med Metallica för mig, och det var bättre än jag hade vågat hoppas på, säger han.

”Många konstiga låtar”

Men rutinerade Metallica-besökarna Daniel Berglund och Katarina Ehn, som åkt ner från Gävle för konserten, var inte alls lika nöjda.

– Nä, det här var inte superbra faktiskt. Ingen av de bättre. Om jag sett många? Jag var på plats i Frölundaborg för 28 år sedan, den konserten som Lars Ulrich pratade om på slutet. Så ja, det har blivit några stycken. Men det var många konstiga låtar, det var så många som jag saknade. Ljudmässigt var det riktigt dåligt också, och så spelade de inte samspelt. Vi såg dem på Fields i Stockholm i fjol, då var det klockrent. Det här… det var inte alls bra, säger Katarina.

Bandet var nöjt

Hennes sällskap håller med.

– Men samtidigt, det här var bra. Men vi har höga krav på Metallica. Jag vill att det ska vara bäst varje gång, säger Daniel Berglund.

Metallica själva var betydligt mer nöjda, framför allt med publiken.

– Ni sjunger grymt här ute, Göteborg. Tack så jättemycket! Men om din granne låter mer än dig, så får du banne mig se till att börja sjunga ännu högre, sa James Hetfield inför Seek and Destroy.

”Jag har höga krav på dem”

Foto: ANDERS DEROS
Daniel Berglund och Katarina Ehn.

Katarina Ehn:

– Bu, inte sådär jättefantastiskt faktiskt.Vi har sett 10-12 konserter nu, och det här var inte en av de bättre. De körde alldeles för konstiga låtar, det var många som jag saknade. Som Harvester of Sorrow. Jag var på konserten i Frölundaborg som Lars Ulrich pratade om på slutet, för 28 år sedan: Det kändes lite jobbigt, det känns ju som att det bara var några år sedan. Men nä, det här var inte bra, ljudmässigt var det dåligt, och så spelade de inte samspelt.

Daniel Berglund:

– Det var många äldre låtar som jag saknade, det var många som ljudet sprack på, både tidigt och sent under konserten. Sen gick vi bak en bit också, och då blev det ännu sämre. Men alltså, det här var ju bra, men jag har höga krav på Metallica. Jag vill att det ska vara bäst varje gång.

Foto: ANDERS DEROS
Josefine Heingard, Markus Pettersson och Cassandra Gustafsson.

Josefine Heingard:

– En fantastiskt konsert, även om det var ännu bättre första gången jag såg dem. I Roskilde stod jag längst fram, i dag var det längre bak och då missar man mycket. Bästa låtarna? Fade to Black och Nothing else matters.

Markus Pettersson:

– Mycket bra konsert, näst efter Roskilde-konserten så var det här det bästa jag sett med dem. Ljudmässigt? Riktigt, riktigt bra.

Cassandra Gustafsson:

– Helt fantastiskt underbart. Jag fick vänta länge, men till slut kom Enter Sandman. Jag blev lite överraskad över att de körde Turn the page, men det gillade jag. Stämningen i publiken var bättre än förväntat också. Allt var bättre än jag hade hoppats på.

ARTIKELN HANDLAR OM