Han hade samma show för två år sen

Håkan Steen recenserar Bryan Adams konsert i Stockholm

MUSIK

Bryan Adams

Plats: Hovet, Stockholm. Publik: Runt 5 000. Längd: Två timmar. Bäst: I "When you"re gone" händer det åtminstone något. Sämst: Gitarrsolona är avsevärt längre än de är bra. Fråga: När ska Bryan kosta på sig ett riktigt band igen?

Foto: MATTIAS CARLSSON
Bryan Adams radar upp sina hits.

Bryan Adams gillar Sverige och Sverige gillar Bryan Adams men Bryan verkar måttligt mån om att vårda förhållandet. Han kommer nämligen tillbaka med nästintill samma show som han tog hit för drygt två år sedan.

Det är Bryan på bas ihop med en gitarrist och en trummis, det är vita t-shirtar och jeans och i princip ingen scenshow alls, förutom när en tjej ur publiken får komma upp och leka Mel C i "When you"re gone". Bryan säger att han bara vill vara en i bandet igen, men det nedstrippade formatet funkar dåligt på denne kanadensares redan väldigt raka radiorock. Muskelrifflåtar som "It"s only love" eller "Run to you" behöver all nyansering de kan få. Här, färgade av Keith Scotts klumpfingrade gitarrspel, låter de betydligt mer likformiga och endimensionella än de egentligen är.

Således blir det här en rätt seg hitkavalkad att sitta sig igenom.

Det är rentav så att kaloriballaden "(Everything I do) I do it for you" känns som en befrielse när den dyker upp, bara för att den görs akustiskt.

Då förstår ni nivån.

Fotnot: Bryan Adams spelar på Scandinavium i Göteborg i kväll.

Håkan Steen