Det här lär bli riktigt bra i sommar

Läs konsert-
recensionen av Wannadies

MUSIK

Jag har sett dem bättre.

Men Wannadies är ett band med hög lägstanivå och lyckas ändå tända en och annan liten majbrasa under denna exklusiva Stockholmsspelning.

Foto: STEFAN MATTSSON
Per Wiksten och hans Wannadies är tillbaka på scen igen.

Det är svårt att peka på något specifikt som inte är som det ska.

Den London-baserade Skellefteåkvintetten levererar sin patenterat korthuggna och energiska pop med såväl skärpa som dedikation.

Ja, "Hit", "You and me song" och nya favoriten "Skin" brinner med precis den hetta man kan begära en valborgsmässoafton.

Det är väl bara det att man så att säga sett Wannadies förr och vet att de riktigt lyckade kvällar kan krama ur sig ännu mer glöd.

Å andra sidan kunde förutsättningarna varit bättre också.

Från början arrangerades spelningen för att bandet ville fira nya skivan "Before & after" ihop med sin publik, men skivan har på grund av omslagsstrul blivit försenad och släpps inte förrän om två veckor.

Pär Wiksten & co får tidvis stå och veva låtar ingen hört och stämningen blir, som de skulle sagt i Wannadies nya hemland, awkward.

Men vänta bara. I sommar, när det nya materialet hunnit sjunka in hos både band och publik, lär det sista indiebandet orsaka riktigt stora bränder.

Wannadies Plats: Göta Källare, Stockholm. Publik: 600. Längd: En knapp timme. Bäst: "Hit" är alltid en hit. Sämst: Inget speciellt, men de kan bättre.

Per Bjurman

ARTIKELN HANDLAR OM