Timbuktu kan bättre än så här

MUSIK

Timbuktu

Plats: Lundakarnevalen, Lund. Publik: Ett par tusen. Längd: Ungefär 50 minuter. Bäst: "Gott folk". Sämst: Pappskallen som springer upp på scenen och tvingar Timbuk att avbryta "Jag drar". Fråga: Var höll alla fåniga studentoveraller hus?

Foto: TOMAS BERGMAN
Inte lika bra som turnépremiären.

LUND. Konferenciern öppnar med att predika om livet, kärleken, planeten jorden, evolutionen, kol, väte och resten av universum.

Han skriker om att människorna blöder och orsaken är pengar. Han försöker elda upp publiken så att de ska ta emot hemmasonen Timbuktu med uppsträckta armar.

Det verkar för några ögonblick som att klockan vridits tillbaka till proggfesterna på Gärdet i Stockholm.

Timbuktu, Chords och DJ Amato borde med andra ord vinna en enkel promenadseger, men spelningen är inte lika laddad, tajt och blixtrande som turnépremiären i samma stad för ett tag sedan - trots att ess som "Gott folk", "Jag drar" och "Pendelparanoia" är precis så starka som de bör vara.

Det beror givetvis på förutsättningarna.

Ljudet är bedrövligt i början och det tidiga utomhusgiget (17.00) känns just som en inledning av Lundakarnevalen, en förfest. Med det inte sagt att ni ska missa Sveriges främsta MC senare i sommar.

Markus Larsson