Linda är bättre än bandet

MUSIK

Lambretta

Plats: Lundakarnevalen, Lund. Publik: Några tusen. Längd: 50 minuter. Bäst: Hitsen från debutalbumet. Sämst: "Bimbo" är verkligen en sjukt jobbig låt. Fråga: När blir Linda soloartist?

Foto: TOMAS BERGMAN
Linda ÄR Lambretta.

LUND. Linda Sundblad.

Skulle det ju stå här ovan egentligen, i stället för Lambretta.

För det är verkligen hon som är hela bandet.

Försvann hon skulle det förmodligen bli elgitarrkurser på ABF hemma i Lidköping eller nån liknande födkrok för resten av kvintettens medlemmar.

Killarna ska visserligen ha kredd för att de skrivit Lambrettas två i särklass bästa låtar, "Blow my fuses" och "Absolutely nothing" från första skivan. Men på scen framstår de som precis de kompmusiker de är.

Detta är helt och hållet Lindas show, och hon blir säkrare på scen för varje gång jag ser henne. Här hinner hon med både ett klädbyte och ett trumsolo, och lyckas med sin entusiasm få den lite sönderfestade publiken att vakna till rätt bra i den kulna kvällen.

Imponerande, inte minst med tanke på förutsättningarna. För setet domineras förstås av låtar från senaste albumet. Och det var plattan som förvandlade Lambretta från charmigt powerpopband till vulgärriffande Bon Jovi-popband, via ett besök i Max Martin-fabriken.

Så då kan det ju omöjligen bli speciellt kul, hur mycket sångerskan än sprudlar på scen.

Håkan Steen

ARTIKELN HANDLAR OM