Petter tar en riktig revansch

MUSIK

LUND. Petters show innehåller fortfarande svaga partier.

Explosionerna överröstar dock de bleka numren.

Det går inte att komma ifrån att han framför landets bästa stadiumhiphop.

Foto: TOMAS BERGMAN
STADIUMHIPHOP Petter och hans mannar har laddat om rejält efter vinterns turné. Turnépremiären i Lund är en skön revansch för rapparen.

Det finns svenska hiphopartister som gör intressantare musik.

Det finns konkurrenter som låter hungrigare och vassare.

I alla fall på skiva.

Men när Petter är som bäst på scen - och när han, Eye n" I och DJ Sleepy är som mest inspirerade - kan ingen annan omfamna och skaka om lika stora publikskaror med hjälp av två mikrofoner och ett par skivspelare.

Och till skillnad från den gångna vinterns turnépremiär i Skellefteå har trion tajtat till sitt set, spelat ihop sig och laddat om ordentligt.

Nu innehåller låtar som "En banger" och "Rulla med oss" precis samma tyngd som de hade under segertåget efter "Bananrepubliken".

Nu känns det som att beatsen från Jay-Z:s "Takeover" och Mary J Bliges "Family affair" plötsligt tillhör Petter, och inte den bredkäftade skrytkungen respektive souldrottningen från New York.

Och just i kväll blir till och med Eye n"I:s betongklump "Höger vänster" en angelägen del av spelningen - tidigare var den bara ett ansträngt sidospår.

Jag kan även köpa att samme Eye n"I alltjämt gapar "är ni redo att röja" minst två gånger för ofta, eller att ADL saknas i Beatnuts-festen "Ey yo" (han satt tydligen fast i Trinidad).

Och när Petter levererar en överväldigande version av "Så klart!" mot slutet glömmer man bort ljumma spår som "Lägg av" helt och hållet.

Där och då tar han till sist en välförtjänt revansch.

Petter Plats: Lundakarnevalen, Lund. Publik: Området verkar fullsmockat. Längd: Drygt en timme. Bäst: "Ey yo" och "Så klart!" står i en klass för sig. Sämst: Snutten av "Pissar på dig", igen. Fråga: Har Eye n´I en gubbkeps på sig?