In Flames kan inte bli hetare

MUSIK

MALMÖ. KB är hett som en bastu, men det är inget emot vad In Flames är.

Och när de eldar på det där lilla extra finns det inget som stoppar dem - inte ens en rätt så intetsägande inledning.

Foto: STIG-ÅKE JÖNSSON/MALMÖBILD
tungt och trångt In Flames sångare Anders Fridén eldar på publiken - och här är det verkligen svettigt med 750 fans framför scenen i en konsert som håller på att koka över.

Det tog sex plattor, men äntligen har In Flames blivit profeter i sitt hemland. Deras senaste skiva "Reroute to remain" rusade direkt in på Hitlistans femte plats när den släpptes och detta intresse har definitivt smittat av sig på den blott fyra spelningar korta - och extremt utsålda - Sverigeturnén.

Svettigt från start

Det är tokfullt på KB - och då menar jag verkligen fullt. 750 svettiga och ölstinna metallskallar har packats in på alldeles för litet utrymme och redan under Pains spelning har temperaturen nått bastunivå.

Men någon svalka blir det knappast heller när Göteborgskvintetten sparkar igång öppningen "System" från nya skivan.

Dock känns inledningen lite trevande.

Trots ett gott låturval är det först när videohiten "Cloud connected" från årsverket läggs fram som In Flames gör skäl för sitt namn och eldar på det där lilla extra.

Men därefter handlar det egentligen om en promenadseger för grabbarna. "Clayman" höjer temperaturen ytterligare några snäpp och när "Only for the weak" får lämna plats för gamla dödsrökaren "Behind space" kokar kvicksilvret över.

Missa dem inte

Missa dem för guds skull inte i höst - men bunkra upp med vatten först.

Fotnot: In Flames spelar på Kåren i Göteborg i kväll, Arenan i Stockholm på lördag och återigen på Kåren i Göteborg den 8 november.

In Flames

Mattias Kling