Det här är lika kul som på Broadway

MUSIK

Så många skratt, så många bra sångnummer, så många starka artister.

”Hur man lyckas . . .” är en succé och Ulf Brunnberg är roligast.

Foto: Mikael Bohlin
massor av skratt Ulf Brunnberg gör succé som den lätt korkade chefen. Här får han några kloka råd av sin sekreterare, Ewa Roos. Musikalen är gammaldags – men mycket kul och proffsig.

Gammaldags musikal gjord med spelglädje och proffsighet.

Veteranen Frank Loesser skrev fina melodier till den här satiren om en fönsterputsare som läser en självhjälpsbok (musikalens titel) och snabbt klättrar i företaget. Genom att fjäska för alla och hålla på rätt klubb.

Jag såg den underhållande uppsättningen av musikalen på Broadway med Matthew Broderick och Sarah Jessica Parker. Det här är lika kul. Smart översättning flyttar allt från New York 1961 till Stockholm i dag.

Jakob Stadell och Hanna Hedlund är rätt i huvudrollerna, duktiga sångare och bra på att spela näpna. Bredvid dem finns ett färgstarkt galleri.

Luktar långkörare

Nanne Grönvall är inte bara en av scenens bästa sångare – hon är duktig komedienn. Kim Sulocki säker som den elake som försöker stoppa vår hjältes karriär. Ewa Roos och Fredrik Dolk är utmärkta.

Men det är Ulf Brunnberg som drar mest skratt som företagets vd. Lite korkad, lite fånig, lite självömkande. Och när man tror att det räcker med kul typer kommer mycket roliga Anne-Sophie Elwin som värmländsk vamp. Måste ses.

Historien är som en antikvitet från 1950-talet, men funkar. Fina dansnummer – allt är bra. Luktar långkörare.

Hur man lyckas i business utan att bli utbränd

Jens Peterson