Showen känns väl snål

MUSIK
Foto: BJÖRN LARSSON
Marie Sernholt har blivit säkrare på scen.

GÖTEBORG. Få trodde nog att ABBA Teens skulle dansa särskilt mycket längre än en sommar när de dök upp med sina europopifierade Björn & Benny-covers.

Men gruppen försvann till USA, kortade namnet och fick snart både internationella listplaceringar och låtar i Disney-filmer.

När de återvänder till Sverige är således stora hallar bokade. Men skillnaden från deras allra första premiär i Västerås för fyra år sedan är påfallande liten.

Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul är visserligen lite säkrare på scen, backas av tre drivna amerikanska dansare och utstrålar fortfarande nåt slags oförställd charm i allt det koreograferade.

Tralliga refränger

Men i övrigt är det väldigt få effekter, inga klädbyten, ett blekt band och bitvis rätt tunn sång.

De 1 200 i publiken (nästan bara barn med föräldrar) som pröjsat 250 spänn var får en timslång konsert med "Floorfiller", "Heartbreak lullaby" och alla de andra snällpophitsen, lite ABBA och några andra covers.

Att en farbror som jag tycker att versionen av Box Tops "The letter" är slakt känns mindre intressant, för den har en trallig refräng och tralliga refränger är vad den här genren handlar om.

Men även inom pojk- och flickpop finns det artister som kan leverera stor show.

A-Teens föreställning framstår i jämförelse som lite snål.

A-Teens

Håkan Steen